Kastamonu'da merkez Ahlat köyünde dün sabah saatlerinde tarlasındaki otları biçmek için evden ev sahibi 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu'ndan bir daha haber alınamadı. Akşam olmasına rağmen otların biçilmediğini gören Satı Doğruoğlu'nun ailesi, ilk olarak kendi imkanlarıyla çevrede aramada yaptı. Yapılan aramadan sonuç alamayan aile, bunun üzerine jandarma ekiplerinin ölüm ihbarlarında bulundu.

Kayıp ihbarıyla birlikte vakit kaybetmeden harekete geçen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Ahlat köyüne giderek arama kurtarma çalışması başlatıldı. Gece olması nedeniyle termal kameralar ve dron da kullanan jandarma ekipleri, aramalardan bir sonuç alamayınca aramayı sonlandırdı. Bugün sabah saatlerinde tekrar arama faaliyetlerine başlayan jandarma ekipleri, köyün yollarına kan izine rastladı. İz süren jandarma ekipleri, dere çocuklarına atılmış vaziyette Satı Doğruoğlu'nun cesedine ulaştı. Ceset üzerinde incelemede bulunan jandarma ekipleri, cesedin çuval içinde sürüklendiğini belirleyerek takip etti.

Köyün alt bölgelerinde bulunan dereden yaklaşık 300 metre yukarıda B.Ç.'ye ait evin samanlığına kadar götürülen devam ettiği tespit edildi. Samanlıkta yapılan inceleme sonucu Satı Doğruoğlu'nun balta ile öldürüldükten sonra bir çuvala konulduğu ve çuval ile sürüklenerek cesedinin dereye atıldığı belirlendi. Cumhuriyet'in savcısı ve Olay Yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından Satı Doğruoğlu'nun cenazesi, dereden çıkartılarak Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı. Olayın ardından samanlığın sahipleri B.Ç., eşi B.Ç. ve oğlu Ü.Ç., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İHA)

çuval içinde bulundu-2

çuval içinde bulundu-1

çuval içinde bulundu-3

Maktülün kesilmiş kafası dört gün sonra iki kilometre uzaklıkta bulundu Maktülün kesilmiş kafası dört gün sonra iki kilometre uzaklıkta bulundu

çuval içinde bulundu-5

çuval içinde bulundu-4

çuval içinde bulundu-6

çuval içinde bulundu-7

Editör: Muhammet