İlk yarısı Mavi Şimşekspor’un liderliğiyle tamamlanan Süper Amatör Ligin ikinci yarısı müthiş başladı. Sürpriz sonuçların alındığı maçlar neticesinde Devrek Belediyespor, Mavi Şimşekspor ve Kilimli Belediyespor zirvede puanları eşitledi. Puan puana sıralanan ilk 3 takımın durumu, Süper Amatör Ligin kalite seviyesini yukarıya çıkardı. Şuan tüm futbolseverlerin gözü, Süper Amatör Ligin üzerine kilitlenmiş durumda.

12 takımdan oluşan ligde, sezonu lider tamamlayan takım statü gereği direkt olarak yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige yükselecek.

Bu doğrultuda 12’nci aynı zamanda ikinci yarının ilk haftasının geride kaldığı ligde, şampiyonluk hedefleyen Devrek Belediyespor, Mavi Şimşekspor ve Kilimli Belediyespor puan puana duruma geldi. 26’şar puana sahip takımlar arasındaki sıralama, ikinci yarının bir hayli çetin geçeceğini gösteriyor.

Averaj farkıyla sıralanan bu takımların ardından gelen Gelikspor ile Ereğli Akınspor da zirveyi zorluyor. Gelikspor 24 puanla 4’üncü, Ereğli Akınspor 22 puanla 5’inci sırayı oluşturdu. İlk 3’ün sadece 2 ve 4 puan gerisinde olan bu takımların gözü zirvede.

DÜELLO HAFTASI

Takımlar arasındaki puan farkının çok az olması üzerine heyecanın arttığı Süper Amatör Ligde, 13’üncü hafta zirvede düelloya sahne olacak. Ligin lideri konumundaki Devrek Belediyespor, kendisini 2 puan geriden takip eden Gelikspor’a konuk olacak. İki takım arasında ilk yarıda Devrek’te oynanan maçı, Devrek Belediyespor 4-1 farklı kazanmıştı. Devrek Belediyespor galibiyeti tekrarlarsa puan farkını 5’e çıkaracak, Gelikspor kazandığı takdirde, puanını 27’ye çıkarıp rakibinin 1 puan önüne geçecek.

Haftanın diğer karşılaşmaları Çaycumaspor-Kilimli Belediyespor, Mavi Şimşekspor-Gökçebeyspor, Ereğyi Yenimahallespor-Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor, Ereğli Akınspor-Beycuma Cezaevispor, İhsaniyespor-Çaycuma Gençlerbirliği arasında oynanacak.

Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor

SPOR SERVİSİ

puan tablo

Editör: Hüseyin EKİNCİ