Birkaç gün içinde satışa çıkacaklar! Envanter çıkartılıyor! Birkaç gün içinde satışa çıkacaklar! Envanter çıkartılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirlerin doğru beyan edilmesine yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda kiracılara tebligatlar gitmeye başladı.

Ulusal b asında yer alan haberlere göre konut kiralarındaki artış vatandaşların gündeminde olmaya devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirlerinin vergilendirilmesine yönelik çalışmalara başladıklarını, fiili kontrollerin yapılacağını söylemişti. Bakan Şimşek'in açıklamalarının ardından düğmeye basıldı, kiracılara tebligatlar gitmeye başladı.

Şimşek, kira gelirlerinin mart ayında doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin mercek altına alındığını belirterek, "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda, kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak kullanıldığı tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak" dedi.

Kiracılara vergi dairesi tarafından bir görüşme yapılması için tebligatlar gönderildi. Gönderilen yazıda ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği’ belirtildi. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu