Hemen hemen her gün bilerek veya bilmeyerek yaptığımız bazı şeyler cildimize zarar verebiliyor. Yaz aylarında yapılan bazı hatalar da cildi olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Güneş Kremi Kullanmamak

Güneşten yayılan UVA ışınları (kırışıklığa neden olan ışınlar) yıl içerisinde aynı derecede güçlü olarak yansıma yaparlar.Yayılan UVa ve UVB ışınlarına maruz kalan cilt;yaşlanır,lekeler oluşur,kırışıklıklar meydana gelir.Hatta bu zararlı ışınlar cilt kanserine bile neden olabilir. Bu nedenle cilt tipine uygun olan güneş koruyucu kremler yaz ve kış kullanılmalıdır.

Havuz Suyu

Malum sıcaklarda serinlemek için havuz deniz ya da havuza girmek gibi suyla gerçekleşen serinlemedir.Ancak özellikle havuzların hijyenine mutlaka dikkat edilmelidir.Ayrıca cilt sağlığı için havuzlardaki yüksek klora karşı da dikkatli olunmalıdır. Çünkü kimyasal yapısı nedeniyle cildin doğal yapısına zarar verebilir.

Temizlenmeyen Güneş Gözlüğü

Yaz aylarında güneş gözlüğü mutlaka kullanılmalıdır. Güneş gözlüğü sayesinde göz ve gözün etrafındaki deri korunmuş olur. Gözlüklerin güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu olması lazımdır. Ayrıca güneş gözlüğü temizliğine dikkat edilmelidir. Düzenli temizliği uygulanmayan güneş gözlükleri burun ve göz çevresinde bakteri oluşumunu kolaylaştırır. Bu bakteriler nedeniyle de ciltte siyah nokta ve sivilce meydana gelebilir.

Yetersiz Su Tüketimi

Işıl ışıl ve parlak bir cilt için yeterli su tüketimi gereklidir.Cildin nem oranını korumak için bol bol su tüketilmesinde fayda vardır. Çünkü yetersiz miktarda su tüketimi cilt yapısını bozar ve ciltte kurumaya yol açar.Ayrıca su vücuttan toksinlerin atılmasını sağladığı için cilt kırışıklarını,ciltte matlaşmayı ve kuruluğu önlemeye yardımcı olur. (Haber merkezi)

İş güvenliği sözde kalıyor İş güvenliği sözde kalıyor

Tahıl koridoru durdu! Tahıl koridoru durdu!

Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak! Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak!

Belediyeye ateş püskürdü:  Sular lağım kokuyor Belediyeye ateş püskürdü: Sular lağım kokuyor

Ünlü gazeteciden Zonguldak eleştirisi! 100.000 liraya yapılmış! Ünlü gazeteciden Zonguldak eleştirisi! 100.000 liraya yapılmış!

Sözlü tartışma kavgaya dönüştü: Kadın esnafı darp etti! Sözlü tartışma kavgaya dönüştü: Kadın esnafı darp etti!

Uzmanından botoks uyarısı Uzmanından botoks uyarısı

Editör: Murat Barutçu