Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde kendisi gibi şampiyonluk hedefleyen 01 Adana Basketbol’u 26 sayı farkla 69-43 mağlup eden Zonguldakspor Basket 67, Zonguldaklılar’a müthiş bir Cumartesi günü yaşattı.

Kadınlar Basketbol Ligi’nde “erken derbi” olarak nitelendirilen Zonguldakspor Basket 67-01 Adana Basketbol arasındaki ikinci hafta karşılaşmasına ilgi büyük oldu. Özellikle protokolün A takımı, neredeyse tam kadro tribündeydi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel başta olmak üzere birçok daire müdürünün tribünde yerini aldığı karşılaşma, bu yönüyle farklı bir anlam ve hava kazandı.

Protokolün desteğini arkasına alan Zonguldaksporlu basketbolcular, her bir periyotta adeta şov yaptı. Kırmızı-Lacivertli basketbolcuların skor odaklı hücum organizasyonlarıyla hop oturup hop kalkan tribünler, isabetli sayılarla coşkulu sevinç yaşadı.

Bu coşkuya ortak olanlardan biri de Vali Osman Hacıbektaşoğlu’ydu. Hafta arasında yönetim, teknik ekip ve basketbolcuların takım halinde kendisine yaptığı ziyarette, maça geleceğinin sözünü veren Hacıbektaşoğlu, bu sözünü tutup protokoldeki yerini aldı. Hacıbektaşoğlu bununla kalmayıp bir taraftar misali atılan her sayıda sevinç ve coşku yaşadı.

Özellikle üçlük sayılarda çok büyük coşku yaşadığı görülen Vali Hacıbektaşoğlu, her defasında “Aferin kızlar” sözlerinin akabinde Potanın Elmasları’nı alkış yağmuruna tuttu. Maçı başından sonuna kadar izleyen Vali Osman Hacıbektaşoğlu, 26 sayı üstünlükle 69-43 sona eren maçın ardından Başantrenör Barış Güney ve öğrencilerini tebrik edip salondan ayrıldı. Hacıbektaşoğlu, Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan’ı da, kurduğu güzel ve güçlü takımdan dolayı kutladı.

SPOR SERVİSİ

vvvv

2-17

1-25

Zonguldak Kömürspor hakkını arıyor... Gerekirse İstanbul’a, TFF'ye kadar yürürüz Zonguldak Kömürspor hakkını arıyor... Gerekirse İstanbul’a, TFF'ye kadar yürürüz

444

5-4

Editör: Hüseyin EKİNCİ