Süper Amatör Ligde ilk sezon heyecanı yaşayan Beycuma Cezaevispor, ilginç bir başarı hikayesi yazıyor. Mustafa Aydın yönetimindeki Cezaevi takımı, sahip olduğu 4 galibiyetin 3’ünü de zirve mücadelesi veren takımlara karşı aldı. İlk zaman sürpriz olarak nitelendirilen bu galibiyetleri süreklilik haline getirerek sürpriz olmadığını net bir şekilde gösteren Beycuma ekibi,  futbolseverlerin takdirini kazandı.

Geçen sezon Birinci Amatör Kümede şampiyon olarak yükseldiği Süper Amatör Ligde ilk sezonunu yaşayan Beycuma Cezaevispor, kalıcı olmayı hedeflediği ligde çok ilginç bir gidişat sergiliyor. Geride bıraktığı 9 haftada 4 galibiyet alan kırmızı-lacivertli takım, bu galibiyetleri sırasıyla Ereğli Yenimahallespor, Kilimli Belediyespor, Çaycuma Gençlerbirliği ve Devrek Belediyespor karşısında elde etti. Bu takımlardan 3'ünün zirve takımı olması dikkat çekici. Zirve takımları Devrek ve Yenimahalle'yi deplasmanda yenen, Kilimli’yi evinde deviren Cezaevi takımı, bu başarısıyla adeta zirvedekilerin belalısı oldu.

3’üncü haftada zorlu Ereğli deplasmanında, şampiyonluğa kurulan Ereğli Yenimahallespor’u 2-1’le geçerek ligdeki ilk 3 puanını alan Beycuma Cezaevispor, ikinci galibiyetini 6’ncı haftada yine bir zirve takımı Kilimli Belediyespor karşısında elde etti. Sahasındaki maçı aynı skorla 2-1 kazanarak büyük başarıya imza atan Beycuma ekibi, zirve takımları karşısındaki galibiyet serisini bu hafta da sürdürdü.

Haftaya lider unvanla giren Devrek Belediyespor’la deplasmanda karşılaşan Mustafa Aydın’ın öğrencileri, 90 dakika mücadelesinden 2-1 üstün ayrıldı. Tıpkı Yenimahalle ve Kilimli karşısında elde ettiği gibi 2-1’lik galibiyet geleneğini bozmayan Beycuma temsilcisi, 10’uncu haftaya damgasını vurdu.

Üç zorlu karşılaşmadan, favoriler karşı rakip gösterilmesine karşın galibiyet skoru çıkararak hafife alınacak takım olmadığını gösteren Beycuma Cezaavispor, diğer puanlarını Çaycuma Gençlerbirliği ve Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’dan aldı. Çaycuma ekibini 2-0’la geride bırakan Beycuma, Ereğli temsilcisiyle 2-2 berabere kaldı.

Bu sonuçların ardından ilk yarının son haftasına 13 puanla 8’inci sırada giren Beycuma Cezaevispor, hafta sonu karşılaşacağı İhsaniyespor maçının ardından devre arasına girecek. Bu maçı da kazanması halinde Beycuma Cezaevispor, 4 maçlık yenilmezlik serisi yakalayacak.

SPOR SERVİSİ

DR

Yenimahallespor’un rakibi büyük bir olasılıkla Ereğli olacak... İki Ereğli takımı çarpışacak Yenimahallespor’un rakibi büyük bir olasılıkla Ereğli olacak... İki Ereğli takımı çarpışacak

Editör: Hüseyin EKİNCİ