*** 2015-2016 sezonunda 10 yıl aradan sonra yükseldiği 2. Ligde 5 sezondur mücadele eden Zonguldak Kömürspor, bu süreçte ne şampiyonluk görebildi, ne de play-off. Rakiplerin bir bir yükseldiği yerde her sezon gerileyen bir takım görüntüsü içinde olan Kırmızı-Lacivertliler, bu yönüyle hayal kırıklığı yaşatıyor.

Zonguldak Kömürspor 5 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde hayalden öteye gidemiyor. Her sezon başında en azından ‘play-offa kalır’ hayali kurduğumuz takım, sezonu maalesef hayal kırıklıklarıyla kapatıyor.

En son 2015-2016 sezonunda 3. Ligde önce play-off, ardından şampiyonluk gören Zonguldak ekibi, 2. Ligde yer aldığı hiçbir sezon bırakın şampiyonluğu play-offu bile zorlayamadı.

Zonguldak Kömürspor’un vasat bir görüntü sergilediği 2. Ligde geride kalan 5 sezonda aynı grupta yer aldığımız 10 takım ya direkt, ya da play-off şampiyonu olarak 1. Lige terfi etti. Bu takımlar arasında 1. Lig’le yetinmeyip Süper Lig’e kadar yükselme başarısı gösteren hatta Süper Ligden düşerek ertesi sezon yine lige çıkan takımlar bile var.

BİR ÇOĞUNU YENDİK, ONLAR ÇIKTI, BİZ KALDIK!

Kırmızı-Lacivertliler’in 5 yıllık 2. Lig serüveni sırasında aynı grupta rakip olduğu İstanbulspor, BB Erzurumspor, Keçiörengücü, Fatih Karagümrük, Altay, Bandırmaspor, Menemenspor, Tuzlaspor, Samsunspor ve Manisa FK 1. Lige çıkma başarısı yakaladı. Bu takımlardan Fatih Karagümrük ile BB Erzurumspor hiç ara vermeden Süper Lige terfi etti. Erzurum ekibi, bu süreçte iki kez Süper Lige gitti geldi. 1. Ligden hemen bir yıl sonra Süper Lige çıkan Karagümrükspor, lig mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Yükseldikten sonra iki sezondur 1. Ligdeki yerini koruyan Altay, bu akşam Altınorduspor’la Süper Lige yükselme final maçında karşı karşıya gelecek. Siyah-Beyazlılar, finali kazanırsa Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında olup da Süper Lige çıkan 3’üncü takım olacak.

Bunun yanı sıra bu sezon Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor’un rakibi olan Kocaelispor, play-off mücadelesinde finale kadar çıkma başarısı gösterdi. Körfez ekibi, 28 Mayıs Cuma günü 1. Lige yükselme final maçında karşılaşacağı Sakaryaspor karşısında avantajlı skor elde ederse 1. Lige yükselen bir başka rakip olacak.

GERİLEYEN BİR TAKIM GÖRÜNTÜSÜ VERİYOR

Rakiplerin bir bir 1. Lig ve Süper Lige yükseldiği yerde Zonguldak Kömürspor ise her sezon geriye giden bir süreç yaşıyor. Zonguldak ekibi, 2016-2017 sezonunda ligi 47 puanla 8’inci, 2017-2018 sezonunda 38 puanla 12’nci, 2018-2019 sezonunda 42 puanla 11’inci, 2019-2020 sezonunda 36 puanla 10’uncu, 2020-2021 sezonunda yine 36 puanla 12’nci sırada bitirdi. Kırmızı-Lacivertli ekip, bu yönüyle büyük hayal kırıklığı yaşatıyor.

PLAY-OFF ÇOK DA ZOR DEĞİL

Artık hayal kırıklığı yaşamak istemeyen taraftar, 6’ncı 2. Lig sezonunda yönetimden hedefe oynayacak bir takım istiyor. Genel görüntü itibariyle 2. Ligdeki takımların birbirlerinden çok fazla üstün bir tarafı yok. Mali bütçesi biraz iyi olan takım, güçlü teknik ekip ve kadro yapılanmasıyla hedefe çabuk ulaşıyor. Zonguldak Kömürspor için direkt şampiyonluk belki biraz zor gibi görülebilir ama 2, 3, 4 ve 5’inci sırayı alan takımların oluşturduğu play-off hiç de zor değil.

Futbol ve seyirci potansiyeli yönünden Türkiye’de sayılı şehir ve takımlar arasında yer alan Zonguldak Kömürspor, 6 yıllık 2. Lig sürecinin ardından 1. Ligdeki yerini bir şekilde almalı. Bu hedefe ulaşabilmek için en büyük sorumluluk Başkan ve yönetime düşüyor.

Sezon öncesi teknik ekip ve kadroda yapılacak doğru tercih ve yapılanma, kırmızı-lacivertli takımı 2021-2022 futbol sezonunda hayal edilen bir üst lige taşıyabilir.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi