Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan bilgilere göre, ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ise yer yer toz taşınımı öngörülüyor.

Toz Bulutu Gece Saatlerinden İtibaren Ülkenin Batısını Kaplayacak

Gece saatlerinden itibaren ise İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor.

Toz Taşınımı Uyarısı!

İç Ege ve Batı Akdeniz'de dün akşam saatlerine kadar etkili olan toz taşınımının, diğer yerlerde Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi bekleniyor. MGM, toz taşınımının başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sarı Kodlu Uyarı!

Ticaret Fuarına yoğun ilgi sürüyor! Ticaret Fuarına yoğun ilgi sürüyor!

MGM tarafından Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu çöl tozu uyarısı yapıldı. Yetkililer, vatandaşları toz taşınımının etkisi altındayken maske takmaları ve pencerelerini kapalı tutmaları konusunda uyardı.

N4Q I J B D K V E C Md Cj Wc Pn Fw

Kaynak: Haber Merkezi