Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla, kamunun kullanımında olan 500 araç satışa sunuldu. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Maliye Bakanlığı kaynaklarına göre, bu satışlar ve tasfiyeler sadece bu rakamlarla sınırlı kalmayacak, aksine aşamalı olarak devam edecek.

Mynet'in haberine göre; Elde edilen gelirler hazineye aktarılacak ve yeni araç alımı veya kiralanması için sıkı kurallar uygulanacak. Kamu kurumları, acil ihtiyaç durumunda mevcut araçlarını sattıktan sonra yeni araç alabilecek veya kiraya alabilecekler. Ancak güvenlik ve sağlık alanları hariç, kamudaki taşıt sayısının artırılmasına izin verilmeyecek. Ayrıca, araç kiralama uygulamalarına da son verilmesi planlanıyor.

Makam araçlarının kullanımı da kısıtlanacak ve kimlerin bu araçları kullanacağı yeniden belirlenecek. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam araçlarının kullanımı sona erecek. Ayrıca, doğrudan makama tahsis edilen araçların listesi belirlenerek, yeni planlamalar yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezi yönetimdeki kamu idarelerinin sahip olduğu taşıt sayısı 115 bin 904. Bu taşıtların çoğu savunma ve güvenlik, sağlık, tarım ve ormancılık, eğitim, adalet gibi alanlarda kullanılıyor.

Milyonlarca kişiyi etkileyecek enflasyon rakamları açıklandı! Milyonlarca kişiyi etkileyecek enflasyon rakamları açıklandı!

Kamu personelinin zorunlu olmayan servis araçlarının iptal edileceği ve yerine ulaşım kartlarının verileceği belirtiliyor. Ayrıca, demirbaş alımlarından personel harcamalarına kadar birçok alanda kesintiye gidilecek. Yeni uygulamaların birkaç gün içinde başlaması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi