Bakan Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının tüm paydaşlarına kapılarının açık olduğunu vurgulayarak, üniversitelerden, akademisyenlere, sivil toplum kuruluşlarından, sendikalara, eğitim sektöründeki kuruluşlardan, siyasetçilere ve bürokratlara kadar herkesin katkılarını beklediklerini ifade etti. Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak adlandırdıkları bu yeni modelin, evrensel standartlardan yararlanarak özgün bir yapı oluşturduklarını belirtti.

Vali Hacıbektaşoğlu, gençlerle buluştu Vali Hacıbektaşoğlu, gençlerle buluştu

Yeni müfredatta öğrencilere, bilgi, dijital beceriler, finansal okur yazarlık, görsel sanatlar, kültür, vatandaşlık, veri bilimi, sürdürülebilirlik ve sanat gibi 9 farklı alanda okuryazarlık kazandırılması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevcut müfredatın fazla detaylı olduğunu belirterek, ders saatlerini artırmak yerine içeriği sadeleştirdiklerini söyledi. Müfredatta, lisans ve lisansüstü düzeyindeki bilgilerin yer almasının gereksiz olduğunu belirten Tekin, müfredatta %35 oranında bir seyreltme yapıldığını açıkladı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, bir haftalık askı süresinin ardından gelen geri bildirimleri değerlendirerek müfredatı nihai haline getirecek.

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanacak.

Ayrıca, öğretmenlerin yeni müfredatı nasıl uygulayacakları konusunda hizmet içi eğitimler düzenlenecek. Bakanlık, programların kesin onay sürecinin tamamlanmasının ardından öğretmenlere yeni programın mantığı, felsefesi ve uygulanmasıyla ilgili olarak eylül ayına kadar sürecek ciddi bir eğitim süreci sunacak. Okullarda yeni müfredatın uygulanması için yeni alanlar ve atölyeler planlanacak ve öğrencilerin teorik bilgileri pratikte uygulamalarını sağlayacak ortamlar oluşturulacak.

Kaynak: Haber Merkezi