Milyonları ilgilendiren ekonomik düzenlemelerin ilk etapta ele alınarak gerçekleşmesi şart

Son genel seçim sonuçları resmi gazetede yayınlanıyor. 28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçimi 2. turunun kesinleşmesiyle birlikte sonra milyonların gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrilecek. Yeni ekonomik düzenlemelerin ilki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşı ile ilgili olması, ardından yapılacak düzenlemeyle ise Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılarak refah payı artışının eklenmesi bekleniyor.

Ancak bu aşamada TÜİK’in bedava doğal gaz verilmesini baz alarak bazı endeksleri düşük göstermesinden endişe duyuluyor.

Meclis'in çıkartacağı düzenlemelerden biri de ailenin desteklenmesi ile ilgili olacak.

Yapılacak düzenlemelerden ilki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşı ile ilgili olacak. 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alanlar seyyanen maaş artışı için yasal düzenleme yapılmasını bekliyor. Daha sonra SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılarak refah payı artışı da eklenecek. Bunun için bir yasal düzenleme de yapılacak. Böylece emeklilerin maaşında üçlü bir artış gerçekleşebilecek.

Yeni Meclis'in çıkartması beklenen düzenlemelerden biri de ailenin desteklenmesi ile ilgili olacak. Ev kadınlarının sigorta güvencesine kavuşturulması, primlerinin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi ve annelere daha erken emeklilik gibi yasal düzenlemeler kamuoyunun beklentileri arasında. (Sermet Aksu)

Bakan Mehmet Şimşek: Vergi vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik! Bakan Mehmet Şimşek: Vergi vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik!

Kan grubunuz karakterinizi ve hastalık riskinizi belirliyor Kan grubunuz karakterinizi ve hastalık riskinizi belirliyor

Elektrik akımına kapılan işçi, inşaattan düştü Elektrik akımına kapılan işçi, inşaattan düştü

Mustafa Sarıoğlu: Verilen sözler tutulsun! Mustafa Sarıoğlu: Verilen sözler tutulsun!

Kırmızı ışıkta bekleyen otomobile arkadan çarptı Kırmızı ışıkta bekleyen otomobile arkadan çarptı

Editör: Virda Şahin