Beraberliğe yüklü miktarda paralar basılmış... TFF Hukuk Kurulu bu maça boş yere soruşturma açmadı! Beraberliğe yüklü miktarda paralar basılmış... TFF Hukuk Kurulu bu maça boş yere soruşturma açmadı!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde hedeflediği şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerleyen Zonguldakspor Basket 67, 3 Mart Pazar günü final niteliği taşıyan maçta karşılaşacağı Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’a odaklandı. Barış Güney ve öğrencileri, evinde oynayacağı maçı kazandığı takdirde, bitime 3 hafta kala şampiyonluk kupasının bir kulpundan tutmuş olacak.

Son lig maçında Tekirdağ temsilcisi Çerkezköy Belediyesi’ni 68-65 mağlup ederek 26'ncı maçında 24’üncü galibiyetini alan Zonguldakspor Basket 67, haftaya 50 puanla lider girdi. 12’nci haftadan bu yana 14 haftadır liderliği kimseye kaptırmayan Kırmızı-Lacivertliler, şampiyonluk yarışında büyük bir avantaja sahip.

Yarışta en büyük rakip olan Bodrum Basketbol ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’un 2 puan önünde yer alan Zonguldakspor Basket 67’nin kalan 4 haftalık periyotta bir maç mağlubiyet hakkı var. Bu hakka rağmen tüm maçları kazanıp açık ara farkla şampiyonluğa ulaşmak isteyen Potanın Elmasları, Pazar günü saha ve seyircisi önünde karşılaşacağı Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’la final niteliği bir maça çıkacak. Zonguldakspor Basket 67, ilk yarıda deplasmanda oynanan maçta, Balıkesir ekibini 72-64 yenmişti.

KAPALI GİŞE OYNAYACAĞIZ

Sezon başından bu yana evinde oynadığı maçlarda 2000 bin seyirci ortalamasının aşağısına hiç düşmeyen Zonguldakspor Basket 67, Site Spor Salonu’nda müthiş taraftar desteğiyle hiç maç kaybetmedi. Evinde çıktığı 13 maçın 13’ünü de galibiyetle noktalayan Kırmızı-Lacivertli basketbolcular, 14’üncü iç saha galibiyetiyle yenilmezlik serisini sürdürecek. Potanın Elmasları, 15 takımın yer aldığı 1. Ligde, 26’ncı hafta itibariyle iç sahada yenilmeyen tek takım unvanına sahip.

ÖNEMLİ BİR MAÇ, HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Zonguldakspor Basket 67 şampiyonluk yolunda büyük bir öneme sahip Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor maçında tribünleri her zaman ki gibi tıklım tıklım görmek istiyor. Baş antrenör Barış Güney, Zonguldak halkı ve basketbol severlere seslenerek, Pazar günü tüm herkesi Site Spor Salonu’na beklediğini söyledi.

Tıpkı 4 Şubat’ta Bodrum Basketbol’la oynanan maçta olduğu gibi salonda 3000 ve üzerinde seyirci görmek isteyen Güney, taraftarın desteğiyle birlikte kazanıp şampiyonluk yarışında önemli bir engeli geçmek istediklerini ifade etti.

Kulüp Başkanı Kanat Tan, şampiyonluk yarışında önemli bir viraja girdiklerini belirterek, “Uzun lig maratonunda 27’nci haftaya girdik. 26 maçın 24’ünü kazandık. Evimizde hiç yenilgimiz yok. 13’te 13’lük bir seriyle takımımız harika bir iş çıkardı. 14’üncü iç saha galibiyetimizi, 3 Mart Pazar günü Ferhatoğlu Erdemit Belediyesi Gürespor karşısında almak istiyoruz. Evimizde en büyük gücümüz taraftarımız. Bu maçta da tribünlerin full olacağına eminim. Tıpkı Bodrum Basketbol maçında olduğu gibi taraftarımızla birlikte Balıkesir ekibini de yeneceğiz. Bu maçı geçtiğimiz takdirde şampiyonluk ışığını artık tamamen yakmış olacağız.” dedi.

RAKİP ANALİZİ

Zonguldakspor Basket 67’nin 27’nci hafta rakibi Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 26 maçta 22 galibiyet, 4 yenilgi aldı. Rakibin 1940 ürettiği sayı, 1532 de yediği sayı var. En fazla sayı üreten iki takımdan biri olan Balıkesir ekibinin averajı 408. Rakip takım, en iyi averaja sahip takım.

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor kadrosunu Arife Can Vardar (54), Avinar Kaya (107), Emel Sığırcı, Hülya Çoklar Asarcıklı (161), İrem Sözen (46), İrem Erdik (16), İrem Naz Topuz (396), Melis Uçar (35), MeltemTopaloğlu (74), Miray Uzunoğlu (136), Nazlı Yağmur Demirel (13), Sümeyya Özcan (249), Zakyıa Jaloıse Weathersby (471), Zeynep Öykü Kalbisağde (162) oluşturuyor.

Takımın en fazla sayı atan ismi 471 sayısı bulunan Amerikalı Zakyıa Jaloıse Weathersby. Amerikalı oyuncuyu 396 sayıyla İrem Naz Topuz izliyor.

Ligde en son ki yenilgisini 14 Şubat’ta Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor’a 85-80 mağlup olarak alan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, ardından Bodrum Basketbol’u 72-67, Fenerbahçe Alagöz Holding Gelişim’i 71-58 mağlup etti.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ