Zonguldak'ta 10 Kasım'da cesedi yakılmış halde ormanlık alanda bulunan Vezir Mohammad Nourtani'nin ailesinin durumu içler acıttı. Nourtani ailesi, baba Vezir Mohammad’ın ölümüne hala inanamıyor.

Anne Gamergul Maliki (37), tercüman aracılığıyla gazetecilere soruları yanıtlarken yaşadıkları acıyı ve şoku anlattı. Eşinin ailesi tarafından baskı altında bulunduklarını ve yaşadıkları savaş ortamı nedeniyle daha fazla mücadele edemeyerek Türkiye'ye yerleştiklerini belirten Maliki, umutla geldikleri Türkiye'de umutlarını yitirdiklerini ifade etti.

Geldiği günden itibaren Zonguldak’ta hayat mücadelesi veren Maliki, geçirdiği trafik kazası sonucu bacağını kaybeden oğlu Sayid Mohammad (20), Pir Mohammad (15), işitme engelli Ali Rıza (12), Said Riza (2) isimli çocukları ve Şaziye Mohammadı ile birlikte yaşadıkları büyük acıyla baş başa kaldı.

İŞE GİRELİ HENÜZ 3 HAFTA OLMUŞ

Evde sadece eşinin çalışabilecek durumda olduğunu belirten Maliki, çocuklarının engel durumları ve yaşları ile ilgili bilgi verdi. Eşinin kaçak ocakta çalıştığında haberi olmadığını söyleyen Maliki, “İş arıyordu her gün. Daha sonra bir arkadaşı iş buldu. O da buydu. Başka iş bulamadı. 3 haftadır çalışıyordu.” dedi.

Eşinin ölüm haberini ilk aldığında yaşadığı üzüntüyü anlatan Maliki, “Kendi saçımı çekip, kendime zara verdim.” dedi.

“BEN SADECE EŞİM İÇİN ÜZÜLÜYORUM”

Beklentileri ve istekleri hakkında konuşan Maliki, “Hapse giren katil para verip çıkabilir. Ama ben bunun olmasını istemiyorum. Tekrar ona dava açacak ya da evimin kirasını ödeyecek param yok. Cezasını çekmesini istiyorum. O kadar ani yaşandı ki ne yapacağımı bilemiyorum. Bundan sonrasını Allah bilir. Ben sadece eşim için üzülüyorum.”  dedi.

“BABAM ‘KAÇIN’ DEDİ”

Maliki, Afganistan’dan geliş nedenleri şu şekilde anlattı:

“Benim eşimin babası kendi yerine benim eşimi savaşa gönderiyormuş. Abisi ve kardeşleri yerine de savaşa gönderiyormuş. Benim eşim bu durumda daha fazla kalmak istemediği için Türkiye’ye geldi. Kaçtığı için Herat’a geldi ve evlendik. Babam ‘Kaçın’ dedi. Çünkü eşimin babası bize zarar verebilirdi. İran’a da gittik. Orada oğlum kaza geçirdi. Bacağını kaybetti. Oğlumun bacağı o kadar kötü durumda değildi ama bakımsızlıktan dolayı kesildi. Başka bir şehre gittik ve doktora dava açtık. Ancak doktorun çok parası vardı. Bu nedenle biz bir şey yapamadık. Elimizden bir şey gelmedi.” dedi.

“EŞİMİN KATİLLERİNİN GERÇEKTEN CEZALARINI ÇEKMELERİNİ İSTİYORUM”

Türkiye’ye büyük umutlarla geldiklerini söyleyen Maliki, “Türkiye’ye İlk olarak Türkiye’yi Müslüman olduğu için seçtik ve geldik. Gerçekten güvende olacağımızı düşündük. Fakat bu olaydan sonra bu şekilde düşünemeyeceğim. Önce Allah’tan sonrada sizlerden yardım istiyorum. Eşimin katillerinin gerçekten cezalarını çekmelerini istiyorum.” şeklinde konuştu.

“OĞLUMUN AMELİYAT EDİLMESİ GEREKİYOR”

İl Göç İdaresi’nin kendilerine sahip çıkmadığını aktaran Maliki, şu ifadelere yer verdi:

“3. reddimiz de geldiği için göç idareye bir şey diyemiyorum. Göç İdare bizim için hiçbir şey yapamayacağını söylüyor. Bugün gittim ve çocuklarımın sigortasının açılmasını istedim ama hiçbir şey yapamayacaklarını ve tercümanın orada olmadığını söyleyerek uzaklaştırdılar. Oğlumu ameliyat edilmesi gerekiyor. Merdivenlerden inip çıkamıyor ama göç idare hala sigorta açmayı düşünmüyor.”

“GELECEĞİMİZ GİTTİ”

Katledilen Nourtani’nin oğlu Sayid Mohammad ise, “Babamın gidişiyle geleceğimizin de gittiğini düşünüyorum.” dedi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-13.41.32-(6)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-13.41.32-(7)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-13.41.32

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-13.41.32-(3)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-13.41.32-(4)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-13.41.32-(5)

Zonguldak’ta Romanlar Derneği kuruldu Zonguldak’ta Romanlar Derneği kuruldu

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-13.41.32-(1)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-13.41.32-(2)

Hastaneye götürmek yerine, benzin döküp yaktılar! Hastaneye götürmek yerine, benzin döküp yaktılar!

Yakılan Afganlı davasında 3 tutuklama! Yakılan Afganlı davasında 3 tutuklama!

Sen misin yaya geçidine park eden!.. Sen misin yaya geçidine park eden!..

Köprüyü çaldılar (!) Köprüyü çaldılar (!)

Yanmış ceset olayında şüpheliler adliyede Yanmış ceset olayında şüpheliler adliyede

Kavşakta takla attı! 1 ölü 1 yaralı! Kavşakta takla attı! 1 ölü 1 yaralı!

Zonguldak'ta cinayetin ardındaki şok iddialar! Her aşaması korkunç! Zonguldak'ta cinayetin ardındaki şok iddialar! Her aşaması korkunç!

Erdemir'de patlama! Erdemir'de patlama!

Editör: Murat Barutçu