Yakılan Afganlı davasında 3 tutuklama! Yakılan Afganlı davasında 3 tutuklama!

Petrol ve doğalgaz dahil çeşitli arama çalışmalarında kullanılan Oruç Reis gemisi maket olarak ünü Türkiye’yi aşmış Zonguldaklı gemi modelcisi Kadri Dilmen tarafından yapılarak sahibine teslim edildi.

Zonguldak’ta, gemi maket yapımı ustalığı ile tanınan Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) emekli 73 yaşındaki Kadri Dilmen, kendi atölyesinde aynı zamanda müzik aletleri de yapıyor. Özellikle kabak kemane yapımında uzmanlaşan Kadri Dilmen Hollanda, Almanya ve Danimarka’dan gelen talipleri de değerlendiriyor. Kadri Dilmen, 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Kabak Kemane Sanatçısı” unvanını alarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Kadri Dilmen başbakanlık yıllarında rahmetli Süleyman Demirel’in de övgülerini de almıştı. Demirel’in bir Zonguldak ziyaretinde kendisine imal ettiği bir gemi modelini yüzdürerek izlettirmiş ve hatta top atışı da yaptırarak hayran bıraktırmıştı.

Son olarak doğalgaz ve petrol arama çalışmalarında kullanılan Oruç Reis gemisini de yapan Kadri Dilmen,  mesleğini oğullarına da öğretmiş bulunuyor.

Orçun ve Eren Dilmen kardeşler alanlarında Türkiye’de şimdiden büyük ün kazandılar. Hatta yurt dışından bile sipariş alıyorlar.

Habersan ve Aselsan isimli dev Türk şirketleriyle çalışan Dilman kardeşler Zonguldak’ın da gururu oldular. Bu konuda gazetemize bir açıklama yapan Kadri Dilmen oğullarıyla iftihar ettiğini söyleyerek “Türkiye’de maketçilik konusunda en büyük isimler olacaklarına eminim, dünyada da tanınacaklar, adım gibi biliyorum” dedi.

Bu arada size küçük de bir sır; Kadri Dilmen çok güzel yemek yapar, özellikle deniz ürünleri yemeklerinde, midye dolmada, pasta ve börekte değme ev hanımlarına taş çıkartır. (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-12.49.08

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-12.49.09

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-12.49.08-(2)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-12.49.07-(1)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-12.49.07-(2)

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-12.49.07

Sen misin yaya geçidine park eden!.. Sen misin yaya geçidine park eden!..

Köprüyü çaldılar (!) Köprüyü çaldılar (!)

Öldürülen Nourtani’nin dram dolu hayatı! “Babam gitti, geleceğimiz gitti!” Öldürülen Nourtani’nin dram dolu hayatı! “Babam gitti, geleceğimiz gitti!”

Yanmış ceset olayında şüpheliler adliyede Yanmış ceset olayında şüpheliler adliyede

Kavşakta takla attı! 1 ölü 1 yaralı! Kavşakta takla attı! 1 ölü 1 yaralı!

Zonguldak'ta cinayetin ardındaki şok iddialar! Her aşaması korkunç! Zonguldak'ta cinayetin ardındaki şok iddialar! Her aşaması korkunç!

Erdemir'de patlama! Erdemir'de patlama!

Editör: Murat Barutçu