Kayıp mürettebattan son mesaj: 'Hakkınızı helal edin, batıyoruz!' Kayıp mürettebattan son mesaj: 'Hakkınızı helal edin, batıyoruz!'

Kastamonu'yu Sarsan Gece: İnebolu'da Çıkan Yangınlar Paniğe Yol Açtı! Kastamonu'yu Sarsan Gece: İnebolu'da Çıkan Yangınlar Paniğe Yol Açtı!

Zonguldak Haber – Zonguldak açıklarında fırtınada batan gemide hayatını kaybeden Metin Usta’nın daha önce bir gemi kazasından sağ kurtulduğu öğrenildi.

Karadeniz Ereğli ilçesinden İzmir'e yük taşıyan Kafkametler adlı kuru yük gemisi, Zonguldak'ta dün yaşanan kuvvetli fırtına ve yağış sırasında mendireğe çarparak batmıştı. Geminin batması ile 12 mürettebatla da iletişim kesilmişti. Olayın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, jandarma, itfaiye ve dalgıçların da yer aldığı çok sayıda ekip bölgede çalışma başlatmıştı. Batan gemideki denizcileri arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ereğli sahilinde 12 mürettebattan biri olduğu belirlenen 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Cesedin gemide aşçı olarak çalışan 62 yaşındaki Metin Usta’ya ait olduğu belirlenirken, Giresun’daki yakınları yasa boğuldu.

AW081107_02

20 YIL ÖNCEKİ GEMİ KAZASINDA KURTULAN 2 KİŞİDEN 1'İ OLMUŞTU

Zonguldak’taki gemi kazasında hayatını kaybeden Metin Usta’nın daha önce de bir gemi kazası geçirdiğini anlatan eniştesi Akif Him, “Hayatını aşçı olarak kazanan ve uzun yıllardır gemilerde çalışan kaynım Metin Usta, bundan 20 yıl önce de bir gemi kazası geçirmiş, kurtulan 2 kişiden biri olmuştu. Yaklaşık 20 yıl kadar önce çalıştığı gemiye Çanakkale Boğazı'nda bir Rus gemisi çarpmıştı. Bu gemi kazasından kurtulan 2 kişi olmuş, birisi Metin Usta olmuştu. Ancak bu defa bizi çok üzdü. 1988 yılından beri gemilerde çalışmış ve emekli olmuştu. Buna rağmen yine de gemilerde çalışmaya gidiyordu. Tek isteği Görele’nin Sağlık köyündeki baba yerine bir ev yapmak istemişti. Evliydi, 3 çocuğu ve 1 torunu vardı” dedi. İHA

AW080820_03

AW080820_02

AW080820_01

O yol 14 saat boyunca trafiğe kapalı olacak! O yol 14 saat boyunca trafiğe kapalı olacak!

Balıkçı tekneleri tahrip oldu! AK Parti heyeti balıkçıları ziyaret etti Balıkçı tekneleri tahrip oldu! AK Parti heyeti balıkçıları ziyaret etti

Düzce'de polis, uyuşturucu ve silah kaçakçılarına göz açtırmıyor! Düzce'de polis, uyuşturucu ve silah kaçakçılarına göz açtırmıyor!

Karabük'te seyir halindeki otomobil yandı! Karabük'te seyir halindeki otomobil yandı!

İl Genel Meclisi'nden Müjdeli Haber: Karabük'ün 2024 Bütçesi Kesinleşti! İl Genel Meclisi'nden Müjdeli Haber: Karabük'ün 2024 Bütçesi Kesinleşti!

Ara tatilin ardından Kastamonu'da okul güvenliği üst seviyede! Ara tatilin ardından Kastamonu'da okul güvenliği üst seviyede!

Yıkımdan umuda! Yıkımdan umuda!

Kastamonu’da sürücüler, lastikçilere akın ediyor! Kastamonu’da sürücüler, lastikçilere akın ediyor!

İŞKUR ve SGK'dan Sert Tedbir: Sahte İşsizlik Ödeneği Alanlara Göz Açtırılmayacak! İŞKUR ve SGK'dan Sert Tedbir: Sahte İşsizlik Ödeneği Alanlara Göz Açtırılmayacak!

Engelli kızıyla birlikte, kış vakti evsiz kaldı! Engelli kızıyla birlikte, kış vakti evsiz kaldı!

Düzce’de görüş mesafesi alarm veriyor! Düzce’de görüş mesafesi alarm veriyor!

Yeni böcek türü Türkiye’de görüldü! Yeni böcek türü Türkiye’de görüldü!

Düzce Üniversitesi'nde öğrenci topluluklarıyla dolu dolu bir yıl başlıyor Düzce Üniversitesi'nde öğrenci topluluklarıyla dolu dolu bir yıl başlıyor

Düzce’de sağlık kapınıza geliyor! Düzce’de sağlık kapınıza geliyor!

DTSO Öncülüğünde: Düzce Firmaları AB Yeşil Mutabakatına Uyum Sağlıyor! DTSO Öncülüğünde: Düzce Firmaları AB Yeşil Mutabakatına Uyum Sağlıyor!

Ağaçlar fırtınaya dayanamadı, mezarlığa devrildi Ağaçlar fırtınaya dayanamadı, mezarlığa devrildi

Boşanma aşamasındaki koca dehşet saçtı! Boşanma aşamasındaki koca dehşet saçtı!

Yük asansörü iki kuzenin mezarı oldu! Yük asansörü iki kuzenin mezarı oldu!

STSO Başkanı, CHP Meclis Üyeliğinden İstifa Kararı Aldı STSO Başkanı, CHP Meclis Üyeliğinden İstifa Kararı Aldı

Dağların Oğlu Kastamonu'da Konferans Verdi: Doğanın Sesini Dinleyin! Dağların Oğlu Kastamonu'da Konferans Verdi: Doğanın Sesini Dinleyin!

Apartman dairesinde kanlı gece! Apartman dairesinde kanlı gece!

 

Editör: Virda Şahin