Zonguldak Devrek İlçesinde 8-9 Temmuzda meydana gelen sel felaketinde yıkılan asma köprü ile ilgili ihalesinin yapıldığını söyledi. Çalışmaların kısa sürede başlayacağını söyleyen Karayılmaz, “8-9 Temmuz ilimizde meydana gelen sel felaketinin izlerini silme çalışmalarımı devam ediyor. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç’un Devrek İlçesini ziyaret ettiği dönemde yaya köprüsünün göçtüğünü, kullanılmaz hale geldiğini hepiniz biliyoruz. Sayın Valimizin talimatı ile bu köprünün ihale sürecini hızlı şekilde başlattık.

Küçük Mihra’ya doğum günü sürprizi Küçük Mihra’ya doğum günü sürprizi

Devrek Belediyesinin yapmış olduğu proje vardı bu proje DSİ tarafından revize erdirilmesi istenilince İl Özel İdaresi ve Valilik olarak bu projeyi üstlendik. Hızlı bir şekilde ihalemizi gerçekleştirdik. 8 milyon 900 bin TL bedelle sonuçlandı. Köprünün bitim süresi 120 gün süresi var. Hızlı bir şekilde takip edilecek.

 Devrek’teki sel felaketinden etkilenen köprümüzü yapmış olacağız. Bu fırtına da Ereğli bölgemiz ve Alaplı bölgemiz ciddi bir zarar gördü. Yalı boyu köylerinde ve kanalizasyon ve diğer işleri yapmak için çalışmalara başladık” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-11-21-at-13.37.00

Editör: Murat Barutçu