İlk ilave tediye 26 Ocak'ta hesaplara geçecek, ikinci yarısı ise 5 Nisan'da ödenecek. Maden işletmelerinde yeraltı işlerinde çalışanlara ise ilave ikramiye 23 Aralık'ta verilecek.

Bu ödemeler, normalde yılda 26 gün üzerinden 6772 sayılı Kanun kapsamında yapılmakta. Yılın ikinci yarısında ödenen 26 günlük kısım ise Cumhurbaşkanı'nın takdiriyle hesaplara yatırılıyor, böylece toplamda 52 güne çıkıyor. Tediye, 26 gün üzerinden hesaplanırsa 13'er günden 2 taksit, 52 gün üzerinden hesaplanırsa 13'er günden 4 taksit halinde ödeme yapılacak. Ödemelerden kadro alan taşeronlar, kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçiler yararlanıyor.

İlave tediye ödemelerinin hesaplanmasında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmıyor. Ödemelerin en düşük tutarı ise yeni asgari ücretin brütüne (20 bin 2 lira) göre hesaplanacak.

Haber Merkezi

Zonguldak dereleri ıslahı 3. kısım projesi start aldı Zonguldak dereleri ıslahı 3. kısım projesi start aldı

Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda! İşyeri kapatma cezası da var Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda! İşyeri kapatma cezası da var

Erdem: 'Emanet verdikleri belediyeyi 31 Mart tarihinde geri alacağız'" Erdem: 'Emanet verdikleri belediyeyi 31 Mart tarihinde geri alacağız'"

Belediye Başkanının acı günü: Eşi vefat etti! Belediye Başkanının acı günü: Eşi vefat etti!

Editör: Fadime Yılmaz Elma