Zonguldak’ta Osmanlıların ilk dönemi… Zonguldak’ta Osmanlıların ilk dönemi…

Toplantıda konuşan Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, "Emanet verdikleri belediyeyi 31 Mart tarihinde geri alacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, CHP il ve ilçe teşkilatı ile basın mensupları kahvaltı programında bir araya geldi. Programa CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Belediye Başkan Aday Adayı Fırat Birkan katıldı.

Programda konuşan CHP İl Başkanı Devrim Dural, "Sayın Belediye Başkan Adayımız Tahsin Erdem'in kahvaltı programı ve basın toplantısı amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine baktığımız zaman, Alaplı, Karadeniz Ereğli, Çaycuma, Devrek Belediyeleri gibi örneklerle gördüğümüz üzere, bu belediyeler AK Parti'den devralındığında büyük bir borç yükü altındaydı. Şu anda ise bu belediyelerin borçları, bütçelerinin çok düşük rakamlarına ulaşmış durumda. Bu durumu sizlere ifade etmek isterim. Ayrıca, Zonguldak Belediyesi'nin 'Oy vermezseniz, iktidara getirmezseniz devlet yatırımları gelmez' şeklindeki yaklaşımı kabul edilemez. Bizim halkımız, böyle bir bakış açısına inanmayacaktır. İktidarın gücünü kullanarak hizmet üreteceğiz diyenlere halkımız inanmayacak. Pervasızca borçlanıp kentlerin geleceğini yok edenlere ise sandıkta cevap verecektir" şeklinde konuştu.

Kapris yapmanın sonu! Kapris yapmanın sonu!

Ardından konuşan CHP Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, 2019 yılında AK Parti'ye emanet verdikleri belediyeyi 31 Mart tarihinde yeniden geri alacaklarını açıkladı. "Değerli basın mensupları, bilindiği üzere Ocak'ta gerçekleştirmiş olduğumuz ön seçim neticesinde partimizin üyelerinin gösterdiği teveccühle Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak belediye başkan adayı ben oldum. Bu süreçte partime ve şahsıma Zonguldak halkının gösterdiği teveccüh beni onurlandırdı ve güçlendirdi" dedi.

31 MART TAHSIN ERDEM (4)-min

ALGILARA GELMEYİN

Son günlerde kamuoyunda sıkça yer alan 'Eğer Zonguldak Belediyesi CHP'ye geçerse, Belediye Başkanı Tahsin Erdem işçi ücretlerini dahi ödeyemez duruma gelecek, bütün yatırımlar duracak, merkezi hükümetten hiçbir katkı gelmeyecek' şeklindeki algılara da değinen Erdem, "Çok değerli basın mensupları, bu algıları ciddiye almayın. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, kamunun kaynaklarını israf etmeden ekonomik bir şekilde kullanma kabiliyetini göstermiştir. Biz de Zonguldak Belediyesi'ni, halkın ve sivil toplum örgütlerinin beklentileri ve çözüm önerileri ışığında yönetmek için yola çıktık. Mevcut durum ortadayken, sadece merkezi hükümet tarafından yapılan TOKİ projeleri dışında bir varlık gösteremeyen belediyenin borç yükü altında olduğunu biliyoruz. Halkımıza güveniyoruz, biz Zonguldak için daha iyi bir gelecek kuracağız" şeklinde konuştu. (Sertaç Özdemir)

31 MART TAHSIN ERDEM (5)-min

31 MART TAHSIN ERDEM (3)-min

31 MART TAHSIN ERDEM (1)-min

Editör: Virda Şahin