Tarak gemisi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor Tarak gemisi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Zonguldak Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan KADES uygulaması görüntülerini sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaştı. Yapılan paylaşımda, bir kadının yaşadığı zorlu süreçten KADES sayesinde kurtarılmasına ve sonrasına yer verildi.

Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabiliyorlar. Son dönemlerde hemen hemen her kadının bildiği ve kendilerini korumak amacıyla telefonlarına yüklediği KADES uygulaması ile ilgili Zonguldak Valiliği’nden dikkat çeken bir paylaşım geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan görüntüde, bir kadının alışveriş yaparken, evine giderken onu takip eden ve rahatsızlık veren bir erkek yer aldı. Evine kadar takip edilen kadın, apartmana girdikten sonra ise KADES uygulamasına basarak, durumu emniyet mensuplarına bildirdi. Polis ekiplerinin hızlı müdahalesi ile de kadın önemli bir sıkıntıyı atlatmış oldu.

Öte yandan, Zonguldak Valiliği, görüntüyü paylaşırken ise “KADES Tek tuşla şiddetin karşısında kadınların yanında.” İfadelerine yer verdi. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Çaycuma’da şok: Sokak ortasında vuruldu! Çaycuma’da şok: Sokak ortasında vuruldu!

Karabük'te ilk kez denendi! Karabük'te ilk kez denendi!

Editör: Fadime Yılmaz Elma