Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, İzmir Gaziemir Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Future Fish Eurasia Fuarı ve açılış etkinliklerine katıldı. Demir, organizasyonda su ürünleri ve akuakültür sektöründeki teknolojik gelişmeleri inceleyerek iş birliği olanaklarına yönelik temaslarda bulundu.

Akuakültürde yeni teknolojiler ele alındı

Fuarın açılışının ardından “RAS Sistemleri için Kompakt ve Modüler Su Arıtma Çözümleri” ile “Akuakültür Üretim Sistemlerinin Dönüşümü: Ölçüm, Analiz ve Veri Odaklı Üretim” başlıklarında teknik sunumlar gerçekleştirildi.

Programın öğleden sonraki bölümünde ise İzmir Ticaret Odası ile Norveç Doğu Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen B2B organizasyonunda ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Metin Demir sektör temsilcileriyle buluştu

Fuar kapsamında Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ile bir araya gelen Metin Demir, sektör temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirdi.

Demir ayrıca Özpekler Su Ürünleri tarafından işletilen ve alabalık ile diğer kültür balıkları için yem üreten MoyFeed’in standını ziyaret ederek firma yetkililerinden faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

“Yeni iş birliği fırsatları oluşturmayı amaçlıyoruz”

Fuarın ardından değerlendirmede bulunan Demir, su ürünleri ve akuakültür sektöründeki modern üretim sistemlerini yakından takip etmek amacıyla organizasyona katıldıklarını belirtti.

Demir, “Sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek, su ürünleri ve akuakültür alanındaki modern üretim sistemlerini yerinde incelemek ve bölgemiz adına yeni iş birliği fırsatları oluşturmak amacıyla bu önemli organizasyonda yer aldık” dedi.

Yavuz Erkmen’den Kömür Kongresi için “ilgisizlik” eleştirisi
Yavuz Erkmen’den Kömür Kongresi için “ilgisizlik” eleştirisi
İçeriği Görüntüle

B2B görüşmeleri ve teknik sunumların sektörün sürdürülebilirliği ile verimlilik odaklı üretim açısından önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi