Emekli zammının yüzde 25 olarak açıklanması ve bu zammın da ‘kök maaş’a yapılacağının ortaya çıkmasının ardından ülke de şok etkisi yaptı.  

Seçim döneminde memura söz verilen en düşük maaşın 22 bin TL olmasına yönelik vaadin yerine getirilmesi, emekliler için sessiz kalınmıştı. Emekli maaşlarının en azından asgari ücrete eşitleneceği yönünde de beklenti oluşurken, bu sessizlik şok bir haberle bozuldu.

Seçim sonrasında iğneden, ekmeğe yapılan büyük zamların ardından emekliler için verilen zam teklifi kamuoyunun tüm bireylerini şaşırttı. Sosyal medyada da patlayan bu teklife tepkiler giderek artıyor.

Türkiye kısır döngüde Türkiye kısır döngüde

Emeklilerin önemli bir kısmının zaten geçinmek için YÜKSEK FAİZLERLE maaşlarından kredi çekerek hayatını ekside sürdürdükleri de göz önüne alınırsa, bu işin içinden ekonomistler de çıkamıyor. Ekonomistlerin ortak söylemi ‘Faturanın emekliye kesildiği’ yönünde. Gelirlerdeki makas kapanması beklenirken, büyük oranda daha da açıldı.

Tepkilerden dikkat çekenlerden birisi ise; Bu zam teklifini yapanların hayatlarında bir ay olsun bu maaşla geçinmeleri yönünde. 

Hükümetin emeklilere verdikleri maaş zammına ek olarak destekleyici ilave zamların yapılıp yapılmayacağı konusunda bir açıklama henüz yok.

Teklif bu haliyle geçerse, 7,500 TL ile emeklilerin bir ayı nasıl idame ettirecekleri de ayrı bir merak konusu oldu.

Editör: Murat Barutçu