Eylül ayı enflasyon verisiyle memur ve emekliye yapılacak zam oranı da netleşmeye başladı. SSK ve Bağkur emeklileri temmuz, ağustos ve eylülü kapsayan 3 aylık dönemde yüzde 25,11 oranında, memur ve memur emeklileri ise yüzde 35,73 oranında enflasyon farkını şimdiden hak etti. Yüzde 25'lik zamma göre en düşük emekli maaşı 9.375 TL'ye, yüzde 35,73'lük zamma göre en düşük memur maaşı 29.860 TL'ye çıkacak. Ekim, kasım ve aralık enflasyonunun açıklanmasıyla bu rakamlar daha da artacak.

EMEKLİNİN YÜZDE 25'LİK ZAMMI CEPTE

Ulusal basında yer alan haberlere göre Eylül ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli zammında belirleyici olacak 3 aylık enflasyon farkı da şekillenmiş oldu. Enflasyon temmuzda yüzde 9,49 artarken, ağustosta yüzde 9,09, eylülde ise yüzde 4,75 oranında arttı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 25,11'lik enflasyon farkını şimdiden cebe koydu.

3 AYLIK MEMUR ZAMMI YÜZDE 35,73

Memurların enflasyon farkı ise daha farklı hesaplanıyor. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.

GÖZLER EKİM, KASIM VE ARALIK VERİSİNDE

Kesin zam oranı ekim, kasım ve aralık ayı enflasyonlarının açıklanmasıyla ortaya çıkacak. 3 aylık enflasyon verisinin de eklenmesiyle memur ve emeklinin ocakta alacağı zamlı maaşlar hesaplanacak

(Haber merkezi)

Deniz Yavuzyılmaz’dan belgelerle konuştu! İşte ihmalin belgesi! Deniz Yavuzyılmaz’dan belgelerle konuştu! İşte ihmalin belgesi!

İş makinaları geldi bu gece kapanıyor İş makinaları geldi bu gece kapanıyor

Fakirin ümidi Fakirin ümidi

Vanspor Başkanına açık çağrı: “O yürek varsa sende…” Vanspor Başkanına açık çağrı: “O yürek varsa sende…”

Zonguldak duman altı! Vatandaş isyan etti! Zonguldak duman altı! Vatandaş isyan etti!

Düzce pazarında Zonguldak rüzgârı! Kendine hayran bıraktı! Düzce pazarında Zonguldak rüzgârı! Kendine hayran bıraktı!

Asma'da silahlar konuştu! Asma'da silahlar konuştu!

Öğrenciler okul yolunda mahsur kaldı Öğrenciler okul yolunda mahsur kaldı

Editör: Murat Barutçu