Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimzi dönemde memur ve emekli maaşı ile asgari ücret zammının gerçekleşen değil, hedef enflasyona göre yapılacağını duyurmuştu. Ocak 2024’te bu uygulama seçimler nedeniyle es geçilse de Temmuz zammı için dikkat çeken iddia Ekonomistlerden geldi. Bunlar  “Seçimden sonra yapılacak yasal düzenlemelerle memur, emekli, işçi maaş artışları ve asgari ücret gelecek dönemin hedef enflasyonuna göre belirlenecek” dediler.

Böylelikle maaş hesaplaması için geçtiğimiz dönem Mehmet Şimşek’in söylediği sözler bir kez daha gündem oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ücret artışlarının hedef enflasyona göre yapılacağını açıklamıştı.

Kimi “oha” dedi, kimi “çüş” Kimi “oha” dedi, kimi “çüş”

Konuya ilişkin konuşan Ekonomistler yeni düzenleme için tarih de vererek bir paylaşımda bulundular. “Seçimden sonra yapılacak yasal düzenlemelerle memur, emekli, işçi maaş artışları ve asgari üçret gelecek dönemin hedef enflasyonuna göre belirlenecek” dediler

Yani emekli doe bu keyfiyete dahil edildi. Bu gerçekleştiği taktirdeki gerçekleşecek, çünkü hükümet para bulmakta zorlanıyor, emekli aylıklarına yapılacak olan zam gerçekleşen enflasyona göre değil de hükümetin aylar önceden belirlediği hedef enflasyona göre yapılacak. Enflasyon yüzde 150 olsa bile, Hükümet yılbaşında “ben bu yıl yüzde 10 enflasyon hedefliyorum” demişse, aylıklara da o oranda zam yapılacak. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu