Zonguldak Birleşik Kamu İş başkanı metin kahveci yazılı bir basın açıklaması yaparak son zamlara tepki gösterdi. Kahveci açıklamasında özetle şöyle dedi:

Kamu emekçileri enflasyona ezdirilmiş açlık ve sefalete mahkum edilmiştir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak bir kez daha haykırıyoruz!

Fakirin ümidi Fakirin ümidi

Milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin hakkı olan seyyanen zamlar değil, her dönem yaşadığı kayıpların giderilerek en düşük memur maaşının 32 bin TL’ye çıkarılmasıdır.

Çünkü biliyoruz ki; Milyonlarca emekçiyi ilgilendiren maaş artışları gerçek enflasyona göre değil TÜİK enflasyonuna göre belirlenmiş ve ücretli emekçiler iki kez mağdur edilmiştir. Kamu emekçilerinin sorunlarının yüzdelik ve ek zamlarla çözülmesi mümkün değildir !Ülkemizde yaşam şartları ağırlaşmış pahalılık koşulları mutfakları kavurmuştur.

Zam yağmuru; aralıksız şekilde doğalgaza, elektriğe, suya, benzine, motorine, gıda maddelerine, hijyen ürünlerine ve ulaşıma yağmaktadır. Ankara’nın kavurucu sıcaklarında şemsiye altında aralıksız zam yağmurundan korunmaya çalışsak da bu şartlarda bunu başarmamız mümkün değildir.

Zamlar artık sel olmuş mutfaklarımızı, dolaplarımızı, ceplerimizi bizimle birlikte önüne katıp süpürmektedir. Sağanak zam yağmuruna karşı kamu emekçilerinin dayanma gücü kalmamıştır.

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında erimekte günden güne yurttaşların alım gücü düşmektedir. 28 Mayıstan bu yana ülkemizde %50  develi asyön olmuştur. 

TÜİK göre haziran ayı enflasyon verilerini aylık yüzde 3,92, altı aylık yüzde 19,77 ve yıllık olarak yüzde 38,21 olarak ortaya çıkmıştır. Zam oranı % 17,55 olarak belirlenmiştir. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda emekliye yüzde 25 zam verilse de 7 bin 500 TL olan emekli maaşı yerinde saymıştır.

Dalga dalga yayılan zamlar ve kat be kat artan vergiler TÜİK rakamlarına göre değil gerçekçi enflasyon oranında yapılmaktadır.

Buradan hükümete sesleniyoruz: Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; haklı ve meşru taleplerimizi duymazdan gelmeyin.

·         Kamu emekçilerinin sorunlarının yüzdelik ve ek zamlarla çözülmesi mümkün değildir.

·         Enflasyona, açlığa ve sefalete karşı en az 32 bin TL olmalıdır.

·         8 bin 77 TL’lik zammın emekliliğe yansımaması kabul edilemez.

·         22 bin TL’lik maaş içindeki 11 bin 128 TL’lik kısım taban aylığına yansıtılmalıdır.

·         İktidarın acı reçeteleri IMF politikalarının kötü kopyasıdır ve kaldırılmalıdır.

·         Vergi yükü emekçilerin sırtına yıkılamaz

·         Enflasyon farkı, ortaya çıktığı ay itibarıyla ödenmelidir.

·         Seyyanen artıştan memur emeklisinin yok sayılması eşitlik ilkesi gereği adaletsizliktir.

·         Emekli olacak bir memurun emeklilik kaybı 201 bin 925 TL olacaktır.

·         Tüm bunların utancının sorumlusu TÜİK’tir.

·         Bundan sonra bu seyyanen rakam, maktu rakam olarak belirlenecek ve daha sonraki hiçbir artışa bu rakam baz teşkil etmeyecektir. Bunu kabul etmiyoruz ve altını çiziyoruz. Enflasyon zulmünün 1 Ağustos Toplu Sözleşme sürecine taşınmasına izin vermeyeceğiz.

Birleşik Kamu-iş konfederasyonu olarak haksızlıklar ve itibar sarsıcı bu uygulamalar karşısında susmayacağız ve emekçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu sefalet zammını da bordrolarımızı yakarak protesto ediyoruz. " (Haber merkezi)

Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak! Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak!

Belediyeye ateş püskürdü:  Sular lağım kokuyor Belediyeye ateş püskürdü: Sular lağım kokuyor

Ünlü gazeteciden Zonguldak eleştirisi! 100.000 liraya yapılmış! Ünlü gazeteciden Zonguldak eleştirisi! 100.000 liraya yapılmış!

Sözlü tartışma kavgaya dönüştü: Kadın esnafı darp etti! Sözlü tartışma kavgaya dönüştü: Kadın esnafı darp etti!

Editör: Murat Barutçu