Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik ile KDV ve ÖTV oranlarında yapılan zamlar, benzin ve motorin fiyatlarında önemli değişikliklere neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta benzin ve motorine yapılan zamların ardından 17 Temmuz'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltildi. Bu ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda, pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı yaşandı.

15 Temmuz'da İstanbul'da motorinin litresi 26.37 TL, benzinin litresi ise 28.05 TL seviyesindeydi. Ancak 16 Temmuz Pazar günü itibarıyla İstanbul Avrupa Yakasında benzin fiyatları 34,01 TL'ye, motorin fiyatları ise 32,36 TL'ye yükseldi. Üstelik motorine 21 Temmuz'da 1 lira 55 kuruşluk bir zam daha yapılmıştı.

Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, salı gününden itibaren (bu gece yarısından itibaren) benzin fiyatlarına 2 liralık daha bir zam daha yapılacak.

Benzin ve motorin fiyatlarında sürekli artış yaşanması, vatandaşların yakıt masraflarını etkilemeye devam ediyor ve ekonomik açıdan zorlayıcı bir durum oluşturuyor. / Haber Merkezi

Zonguldak’ta fuhuş baskını! 200 TL karşılığında birlikte olmuşlar! Zonguldak’ta fuhuş baskını! 200 TL karşılığında birlikte olmuşlar!

Göreve giden polis aracı kaza yaptı! Göreve giden polis aracı kaza yaptı!

Mesut Özil’e ağıza alınmayacak sözler! Karadeniz’den normal insan çıkmaz! Mesut Özil’e ağıza alınmayacak sözler! Karadeniz’den normal insan çıkmaz!

Tatilde kan donduran cinayet, ailesini öldürdü! Tatilde kan donduran cinayet, ailesini öldürdü!

Sarhoş kadın, denizde çocuğunu boğmaya kalktı! Sarhoş kadın, denizde çocuğunu boğmaya kalktı!

En çok aranan filmler açıklandı:  Zonguldak ne aradı? En çok aranan filmler açıklandı: Zonguldak ne aradı?

Editör: Murat Barutçu