Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, oda üye ziyaretleri kapsamında Profsan Boru ve Profil Sanayi yetkilileri Salih Yılmaz ve Turgay Yılmaz’ı ziyaret etti.

Ziyarette Demir’e ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya da eşlik etti.

Üretim kapasitesi ve sanayi altyapısı konuşuldu

Görüşmede Profsan’ın mobilya, inşaat, ısı, otomotiv ve su boruları sektörlerine yönelik üretim faaliyetleri ele alındı.

Tesisin üretim kapasitesi, çelik boru ve profil imalatındaki son gelişmeler ile Zonguldak ve bölgedeki üretim altyapısının ihtiyaçları değerlendirildi.

Bölge sanayisi için stratejik adımlar masadaydı

Taraflar, bölge sanayisinin gelişimine katkı sağlayabilecek stratejik adımlar üzerine de görüş alışverişinde bulundu.

Zonguldak’ta 24. Uluslararası Kömür Kongresi başladı
Zonguldak’ta 24. Uluslararası Kömür Kongresi başladı
İçeriği Görüntüle

Ziyarette sanayi üretiminin güçlendirilmesi, istihdamın artırılması ve yerel üretim kapasitesinin geliştirilmesine yönelik başlıklar öne çıktı.

Demir: “Sanayimizin lokomotif işletmelerinden biri”

Ziyaret sonrası açıklama yapan ZTSO Başkanı Metin Demir, Profsan’ın bölge imalat sanayisine önemli katma değer sunduğunu belirtti.

Demir, şirketin çelik boru, profil ve metal işleme alanında geniş ürün yelpazesiyle uzun yıllardır faaliyet gösterdiğini, Bakacakkadı’daki tesislerinde üretilen ürünlerin yalnızca Zonguldak’a değil ulusal ölçekte birçok sektöre ulaştığını ifade etti.

“Üretim ve istihdam gücünü temsil ediyor”

Profsan’ın ısı, inşaat ve otomotiv gibi alanlara sağladığı tedarikin Zonguldak’ın üretim ve istihdam kapasitesine katkı sunduğunu vurgulayan Demir, Salih Yılmaz, Turgay Yılmaz ve çalışanlara teşekkür ederek başarılar diledi.

Kaynak: Haber Merkezi