Zonguldak eski valisi ve önceki dönem İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak Seçim Ofisini beraberinde çok sayıda dava arkadaşlarıyla birlikte ziyaret etti.

Ziyarete; CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Ünal Demirtaş, İl Başkanı Murat Pulat, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak eski valisi ve önceki dönem İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, İyi Parti Zonguldak Milletvekili adayı Renda Okay ve partililer katıldı.

ERKMEN, “AMACIMIZ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN DEĞİŞMESİ”

Zonguldak eski valisi ve önceki dönem İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen burada yaptığı konuşmada: “Hepimizin amacı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin değişmesidir. Çünkü hepimiz biliyoruz ki tek adam dediğimiz sistemin Türkiye’yi getirdiği nokta ortada. Bunun değişmesi tekrar Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin Türkiye’de uygulamaya geçmesi tüm milletimiz için yararlı olacaktır. O anlamda bizler arkadaşlarımızla birlikte sahada Sayın Cumhurbaşkanı olarak Kılıçdaroğlu’nun olması liderimiz Meral Akşener’in de cumhurbaşkanı yardımcısı olması için canla başla çalışıyoruz. Zonguldak demokrasinin beşiği emeğin başkenti bir vilayet ve 1 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nun burada olacak olması büyük önem taşıyor” dedi.

İyi Parti’de istifa depremi sürüyor! İyi Parti’de istifa depremi sürüyor!

YAVUZYILMAZ, “20 YILLIK BİR KARANLIK SÜRECİ YAŞADIK ŞİMDİ GÜNEŞİ GÖRME ZAMANI”

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise şunları ifade etti: “Sayın valim Zonguldak’ın en güçlü siyasetçilerinden birisi. Tek başına değil ekip çalışması yapan, takım çalışmasını önceleyen, bunu bürokrasi hayatında da gerçekleştiren, Zonguldak’ta siyasi yaşamı renklendiren çok önemli birisi. Ben yan yana olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 20 yıllık bir karanlık süreci hep birlikte yaşadık artık güneşi görme zamanı. 14 Mayıs’tan itibaren 2 mücadelemizi sonuca eriştireceğiz. Bunlardan birincisi Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yaparak hep birlikte Çankaya Köşküne çıkaracağız. Aynı anda meclis çoğunluğunu sağlamak içinde yine Millet İttifakı olarak listelerde yer alan milletvekili adaylarının desteklenmesiyle birlikte meclis çoğunluğunu alacağız ve kanun yapıcı duruma geleceğiz.

YAVUZYILMAZ, “ZONGULDAK’TAN BAKAN ÇIKMASI GEREKİYOR”

Zonguldak’ın ihtiyaçları çok! Zonguldak’ın siyasilerden beklentisi çok! Zonguldak’ın bir milletvekili kavramı olarak kaybedecek zamanı kalmadı. Ya milletvekilliğine hazır kişiler milletvekili olacak ya da onların arasındaki kişilerden Zonguldak’ta bir bakan çıkması gerekiyor. Hangi parti Zonguldak’ta fazla milletvekili çıkarırsa çıkarsın, hangi partiden olursa olsun mutlaka Zonguldak’tan bakan çıkması gerekiyor. Ak Parti 20 yıldır Zonguldak milletvekilleri arasında bir bakan dahi göstermedi. Ak Parti milletvekili listesine baktığınızda Ak Partinin Zonguldak’a eğer iktidarda kalmaya devam ederse bakanlık vereceğini düşünüyor musunuz? Yine yok! Vermeyince ne olacak? 17 bakanlığın verileceği iller Zonguldak’ın yine önüne geçecek. 20 kes önüne geçtikleri gibi.

YAVUZYILMAZ, “VATANDAŞIMIZ ARTIK ENFLASYONUN ALTINDA KALMAK İSTEMİYOR”

Biz Zonguldak’ın Türkiye’nin artık kaybedecek zamanı olmadığını biliyoruz. Vatandaşımız artık nefes almak istiyor. Vatandaşımız artık enflasyonun altında kalmak istemiyor. Ekonomide ki krizin artık ortadan kalkmasını istiyor. Emeklilerin, gençlerin, esnafların, işçilerin yüzü gülecek ve şuanda iş arayan genci-yaşlısı geçinemeyen tüm vatandaşlarımızın yüzleri bizim iktidarımızda gülecek.

YAVUZYILMAZ, “TTK’YA 5 BİN İŞÇİ ALACAĞIZ”

Ak Parti, Türkiye Taşkömürü Kurumuna 1000 işçi alacağız dedi. Bu onlar için kötü bir hazırlık çünkü 1000 işçinin Türkiye Taşkömürü Kurumuna yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Daha sonra gelen tepkiler üzerine 2000 işçiye çıkardılar. Oysa biz CHP ve Millet İttifakının bileşenleri olarak Türkiye Taşkömürü Kurumuna 5 bin işçi alacağız. Zaten 2019 yılından bugüne kadar 2000 işçi emekli oldu 2023 yılı sonuna kadar yaklaşık bir bu kadar daha emekli olmaya hak kazanan işçi olacak. Dolayısıyla TTK’nın ayakta kalması için kademeli olarak 5 bin işçiyi iktidara geldiğimizde biz işe alacağız. Her yıl kurumdan emekli olan kişi kadar alım yapacağız. TTK’yı büyütmeyi garanti altına almış olacağız.

YAVUZYILMAZ, “EMEKLİYE 15 BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİ VERECEĞİZ”

Emeklilerimize verilen değeri verilen ikramiyenin tutarında görüyoruz. Ak Parti tarafından emeklilerimize 1500 liralık ikramiye layık görülüyor. 1500 lira ile emekli torununa harçlık mı verecek, evinde bayram hazırlığı mı yapacak veya borçlarını mı ödeyecek? Elektrik, doğalgaz, su faturalarının ne kadarını ödeyecek? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 1500 lira maalesef yükselen enflasyon yanında bozuk para gibi kalıyor! Biz Millet İttifakı olarak ne diyoruz emeklilere verilecek ikramiyeler en az asgari ücret tutarında olacak. Kurban Bayramında emeklilerimizin hesabına 15000 lira tutarında ikramiyeyi biz yatıracağız. Biz emeklilerimizin de desteğini istiyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_9594IMG_9555IMG_9586IMG_9526IMG_9533

Editör: Seçkin