İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamede adı geçen ve Fransa’nın başkenti Paris’te kiralanan “İstanbul Evi” ilk kez görüntülendi.
İddianamede, İBB ve İstanbul Spor A.Ş. tarafından 2024 Yaz Olimpiyatları sırasında Paris Belediyesi’nden kiralanan Palais Galliera adlı yapının, “tanıtım ofisi” olarak gösterildiği ancak gerçekte İmamoğlu’nun birlikte hareket ettiği iddia edilen kişiler için bir ödüllendirme mekânı olarak kullanıldığı öne sürüldü.
KİRALAMA BEDELİ GÜNDEMDE
İddianamede, Palais Galliera’nın aylık 249 bin euro ile 295 bin euro arasında değişen bir bedelle kiralandığı ifade edildi. Bu tutarın yüksek olup olmadığına ilişkin tartışmalara, Paris’teki benzer etkinlik mekânlarının fiyatları örnek gösteriliyor. Kentte bazı konser salonlarının gecelik kira bedelinin 50 bin euroya, lüks otellerdeki özel dairelerin ise gecelik 10–12 bin euro seviyelerine ulaşabildiği belirtiliyor.
PRESTİJLİ BÖLGEDE TARİHİ YAPI
Paris’in önemli noktalarından Palais Tokyo, Trocadero ve Modern Sanat Müzesi’nin karşısında bulunan Palais Galliera’nın bir bölümü hâlen moda müzesi olarak hizmet veriyor. Aynı yapının diğer girişlerinde bulunan alanlar ise Paris Belediyesi tarafından film çekimleri, konferanslar, sergiler ve moda defileleri gibi özel organizasyonlara kiralanıyor.
