Türkiye genelinde artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Zonguldak'ta, yüzlerce öğrencinin banka hesaplarını para karşılığında kullanan dolandırıcılar, çeşitli sitelerde işlem yapmaya başladılar.

EK GELİR AMACIYLA KİRAYA VERİYORLAR

Ülke ekonomisinden en çok etkilenenler arasında yer alan öğrenciler, ek gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kiralamaya başladılar. Haftalık bin ila 2 bin lira arasında değişen ücretler karşılığında hesaplarını kiralayan öğrenciler, bu işlem sonucunda nasıl bir sorunla karşılaşacaklarını tahmin edemediler.

HAFTALIK BİN İLA 2 BİN LİRA ARASINDA PARA ÖDÜYORLAR

Dolandırıcılar, öğrencilerle iletişime geçerek, kendilerini kurumsal bir firmanın yetkilileri olarak tanıttılar. Daha sonra güven sağlayan dolandırıcılar, öğrencilerin hesap numaralarını haftalık bin ila 2 bin lira arasında kiralamak istediklerini söylediler. Ek gelir elde etmek isteyen öğrenciler ise banka hesaplarını belirtilen miktar karşılığında kiraladılar.

BİR ÖĞRENCİNİN TUTUKLANDIĞI İDDİASI!

Dolandırıcıların özellikle sazan sarmalı denilen araba alım satımı dolandırıcılık işlemleri sırasında öğrencilerin hesaplarını kullandılar. Tek seferde en düşük 300-400 bin lira civarında hesaplardan para giriş-çıkış işlemi yapan dolandırıcılar, herhangi bir şikâyet durumunda ise ortadan kayboluyorlar. Şikâyetler üzerine ise öğrenciler gözaltına alınıyorlar.  Bu konu ile ilgili Zonguldak’ta da bir öğrencinin tutuklandığı ve 5 yıl hapis cezası ile cezalandırıldığı iddia edildi. Öte yandan Zonguldak’ta, dolandırıcılara yüzlerce öğrencinin hesaplarını kiraladığı öğrenildi.

Dolandırıcılığa karşı önlemler alınarak öğrencilerin korunması önem taşıyor. Ayrıca, bu tür olayların önlenmesi gerekiyor. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Zonguldak’ta ilginç olay! ‘Öldü’ denilen şahıs evden yürüyerek çıktı! Zonguldak’ta ilginç olay! ‘Öldü’ denilen şahıs evden yürüyerek çıktı!

Zonguldak’ta kırmızı alarm! Yarın geliyor! Zonguldak’ta kırmızı alarm! Yarın geliyor!

Zonguldak’ta göz göre göre fuhuş! Zonguldak’ta göz göre göre fuhuş!

Gözümüz aydın! Zonguldak listede yok Gözümüz aydın! Zonguldak listede yok

Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor

Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var

Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti! Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti!

Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var! Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var!

Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı

Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu

Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi

Fevkani’nin kahramanları! Fevkani’nin kahramanları!

Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı! Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı!

Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu? Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu?

Avcı, DSİ yatırımlarını ve çalışmalarını tek tek anlattı Avcı, DSİ yatırımlarını ve çalışmalarını tek tek anlattı

Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi

Editör: Murat Barutçu