Çaycuma’nın Saltukova beldesinde faaliyet gösteren ve işçilerin maaş alacaklarını aylardır ödemeyen bir tekstil firması makinalarının gece yarısı apar topar taşınmaya çalışması tepkilere neden oldu. 
++++
Çaycuma ilçesi Saltukova Beldesi'nde bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle uzun süren bir mücadele sonucunda adliye önünde protesto düzenlemişler ve firma hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı. Ancak işçilerin haklarını almak için verdikleri mücadele sonuçsuz kaldı.
Daha da şaşırtıcı olanı, fabrikanın sahibi iflas ettiğini açıkladıktan sonra, işçiler gece yarısı fabrikada yaşanan olayları kaydettiler. İddialara göre, firma sahibi, işçilerin haklarını ödemediği gibi makineleri de gece yarısı kaçırır gibi fabrikadan apar topar araçlara yükletti. Bu olaylar işçiler tarafından görüntülendi ve kaydedildi. Görüntülerde dikkat çeken ise, makinaların yüklendiği aracın öndeki ve arkadaki plakasının farklı olması oldu. 
Bu durum, işçilerin yaşadığı haksızlığı ve mağduriyeti bir kez daha gözler önüne seriyor. İşçiler, kayıtları adli mercilere sunarak adaletin yerini bulmasını talep ediyorlar.
Öte yandan, firma sahibinin daha önce defalarca şirket isminde değişikliğe gittiği ve firmayı yakın akrabalarının üzerine yaptığı öğrenildi. (Haber: Fadime Yılmaz ELMA)

çayvcuma teksitil

Çaycuma kalite yönetiminde zirvede: Şimdi sıra ISO 10002'de Çaycuma kalite yönetiminde zirvede: Şimdi sıra ISO 10002'de

6e43f8c2-e466-4943-8bfc-ca492b6ecd02

çayvcuma teksitil-3

çayvcuma teksitil-2

çayvcuma teksitil-4

Editör: Muhammet