Yurt genelinde bir haftayı aşkın süredir devam eden sıcak hava dalgası, yerini yağışlı günlerin başlangıcına bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava tahmini raporuna göre, yarından itibaren kuzey ve doğu kesimlerde sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, yurt genelinin parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Ancak gece saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminlerini şu şekilde paylaştı:

"Bugün yağış yok ve sıcaklıklar ortalamada seyrediyor. Ancak bu gece yarısından sonra İstanbul'un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, Osmaniye ve Hatay'da gök gürültülü sağanak yağışlı hava etkili olacak. Yarın öğleden sonra İstanbul'da yağışın sona ermesi bekleniyor." (Haber Merkezi)

Zonguldak BEÜ protokol imzaladı Zonguldak BEÜ protokol imzaladı

Editör: Murat Barutçu