Zonguldak’ta hayvanlara yaptığı yardımlarla sıkça gündeme gelen Seda Mercan, ölmek üzere olan bir kedinin daha yardımına koştu.

Çoğunlukla yardım almadan kendi bütçeleri doğrultusunda, sokak canlılarının yardımına koşan ve klinik masraflarını karşılamaya çalışan Seda Mercan, hayvan bakımları nedeniyle veteriner kliniğine yaptığı yaklaşık 150 bin liralık masrafı da yine kendi imkanlarıyla ödemeye çalışıyor.

Hayatını hayvanlara adayan Mercan’a son olarak bir kedi götürüldü. Zonguldak’ın bir köyünde ağlarken ve ölmek üzereyken bulunan kedi, zarar görmemesi için bir tencerenin içerisine konularak Mercan’a teslim edildi. Mercan ise kediyi veteriner kliniğine götürdü.

SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ?

Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne? Hava kalitesi 'Kötü' seviyede: Zonguldak'ta son durum ne?

Mercan, kedi ile ilgili görüntüyü sosyal medyada paylaşarak, “Hayatımda ilk defa kliniğe tencere ile can geldiğini gördüm. Bir bebek gibi ağlıyor. Bizim canımız nasıl yanıyorsa onların iki kat fazla yanıyor. Tek farkımız konuşamıyor olmamız sadece. Şu an bir vaka bile alamayacak durumdayken yine kayıtsız kalamadım. Siz olsaydınız ne yapardınız?” ifadelerine yer verdi.

“BU CANLAR HEPİMİZİN”

Öte yandan Mercan, yardımına koştuğu hayvanların kendisine ait olmadığını, hepsinin aslında Zonguldak’ın olduğunu vurgulayarak, bir an evvel sahip çıkılmaları gerektiğini ifade etti. Mercan, yetkililerin de konuya duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, “Bu canlar hepimizin. Kedi de köpekte Zonguldak’ın. Daha duyarlı olmalarını ve onlara sahip çıkmalarını bekliyoruz.” dedi.

Zonguldak’ta “Hayvansever” denilince akla gelen ilk isim olan Seda Mercan, sosyal medyada “Patili Seda” olarak da tanınıyor.

ZONGULDAK BELEDİYESİ NEREDE?

Ayrıca, Zonguldak Belediye Başkanlığı’nın görev alanı içinde yer alan sokak hayvanlarının tespiti, toplanması, kısırlaştırılması, küpelenmesi, bakımı, tedavisi ve benzeri işlemlerin yapılması, bakımevinde rehabilite edilmeleri konusunda gerekli iş ve işlemleri yeterince yapmaması da şikayet edilen konular arasında yer alıyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-12.39.58

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-12.38.37

Editör: Murat Barutçu