Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz “Zonguldak’ta işçiler ayaklandı! Süreç başlatılıyor” başlıklı haberimizin ardından, kent merkezinden çok sayıda avukatın gönüllülük esasıyla işçilerin haklarını savunmak için başvuruda bulundukları öğrenildi.

Galericiler sitesi için çalışmalar başlatıldı Galericiler sitesi için çalışmalar başlatıldı

Çaycuma ilçesi Saltukova Beldesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle adliye önünde protesto düzenlediler ve firma hakkında suç duyurusunda bulundular.

Toplamda 70 işçinin çalıştığı fabrikada yaklaşık 50 işçi, maaşlarını alamamanın getirdiği mağduriyet nedeniyle tepki gösterdi. İşçiler, fabrika sahiplerine karşı şikayetçi olacaklarını ve haklarını arayacaklarını ifade ettiler.

Olayın gündeme gelmesinin ardından kent merkezinden görevlerini yapan çok sayıda avukatın gönüllülük esası ile işçilerin haklarını savunmak için başvuruda bulundukları öğrenildi.

Öte yandan, avukatların süreci ele almalarının ardından işçilere, işyerlerine dönmeleri ve işi bırakmamaları, aksi takdirde maaşlarını alamayacakları konusunda uyarılarda bulunulduğu ve şahısların çalışmaya devam ettikleri ifade edildi.

Ayrıca, işyeri sahibinin, 1 aylık maaşları yarın yatıracağı, diğer maaşları ise yakın zamanda yatıramayacağı yönünde işçilere bilgi verdiği iddia edildi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

işçiler şok zonguldak (1)işçiler şok zonguldak (3)

Sayıştay Uyardı! Yetkililer göz ardı mı etti? Makale: Sayıştay Uyardı! Yetkililer göz ardı mı etti?

Göçükten acı haber geldi! Göçükten acı haber geldi!

Şehit madenci köyünde toprağa verilecek! Şehit madenci köyünde toprağa verilecek!

Editör: Murat Barutçu