Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezona deplasmanda Emlak Konut galibiyetiyle başlayan Zonguldakspor Basket 67, ikinci hafta maçında kendisi gibi şampiyonluk hedefleyen 01 Adana Basketbol’u konuk edecek. Şampiyonluğa takım kuran iki takımın ikinci hafta karşılaşması, Kadınlar Basketbol Ligi’nde erken randevu olarak nitelendiriliyor.

Basketbol haftasında tüm gözlerin üzerinde yoğunlaşacağı karşılaşma, 30 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da, Site Spor Salonu’nda oynanacak.

Zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Zonguldakspor Basket 67’de, Başantrenör Barış Güney spor medyasına konuştu.

GÜZEL BİR GALİBİYET OLDU

Sözlerine ilk hafta deplasmanda alınan Emlak Konut galibiyetiyle başlayan Güney, “Emlak Konut karşısında çok iyi savunma yaptık. 3’üncü periyot bittiğinde Emlak Konut gibi takımdan sadece 27 sayı yemiştik. Maçları kazanmak için ilk önce savunmaya ihtiyacınız var. Savunma odaklı bir takımız. İyi savunma yapacağız ki rakipleri zor duruma sokacağız.” dedi.

SEYİRCİMİZE GALİBİYET ARMAĞAN EDECEĞİZ

Cumartesi günü 01 Adana Basketbol ile iç sahada oynanacak maça da değinen Barış Güney, “İkinci maçımız 01 Adana Basketbol’la. Planımız yine aynı şekilde, iyi savunma yapacağız. Seyircimizin önünde ilk maçımız. Evimizdeki ilk maçımızı kazanıp Zonguldakspor seyircisine ikinci bir galibiyet sevinci yaşatacağız.” şeklinde konuştu.

EV SAHİBİ OLMANIN AVANTAJINI KULLANMALIYIZ

İç sahada ilk maç öncesi Zonguldaklılar’a da seslenen Barış hoca, “Zorlu karşılaşmada Zonguldak şehrine büyük iş düşüyor. Bütün tribünlerin dolu olmasını bekliyoruz. Ev sahibi avantajını kullanıp doğru basketbol oynayıp biraz da basketbol aklını onlardan daha önde kullanabilirsek galip gelebileceğimizi düşünüyorum. Galibiyet için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerinde bulundu.

RAKİP DE BİZ GİBİ ŞAMPİYONLUĞA ADAY

Rakip takımla ilgili detaylar veren Barış Güney, “Adana takımı bütçesi ve yatırımı çok yüksek bir takım. Bizim gibi ligde şampiyon adayı 3-4 takımdan biri. Erken bir randevu aslında. Onlar da çok iddialı, biz de çok iddialıyız.” sözlerine yer verdi.

Beyaz grup bu sezon “KARA” grup oldu! Beyaz grup bu sezon “KARA” grup oldu!

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ