2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un bu sezon hakemlerle başı dertte. Ligin henüz 6’ncı haftasında bariz hakem hataları nedeniyle bir hayli canı yanan 2. Lig ekibi, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) gidiyor.

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

6’ncı hafta mücadelesinde lider Vanspor’a konuk olan Zonguldak Kömürspor, 90+6’ncı dakikada yediği gol üzerine karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı. Maçın genelinde üstün oynayarak net gol pozisyonları bulan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, deplasman mücadelesinde net bir şekilde hakem kurbanı oldu.

Kocaeli bölgesi B klasman hakemi Enes Kanpara, 22’nci dakikada Mümin Uyar’a ceza sahası içinde arkadan takılan çelmeyi görmezden geldi. Açık ve net bir şekilde rakip oyuncunun çelme takıp yere düşürdüğü Mümin, rakibin bu hamlesiyle gol avantajını kaybetti. Çok net ve açık olmasına karşın pozisyonu devam ettiren maçın hakeminin bu hatalı kararı, gözlemci İlhami Çetin’in gözünden kaçmadı. Pozisyon sonrası kalemi kağıdı eline alıp notunu alan Çetin, Kocaelili hakemin notunu kırdı.

Maçı anlatan Vanlı spikerin bile “Eyvah penaltı” diye haykırdığı pozisyon için devam kararı veren Kanpara, bu kararıyla skora direkt etki etti. Kocaelili hakem, penaltıyı verse zaten üstün futbol oynayan Zonguldak Kömürspor’un erken dakikada öne geçmesi içten bile olmayacaktı.

Penaltı pozisyonunun yanı sıra ikinci yarının son çeyreğinde Ozan Karabacak’ın net golünü ofsayt gerekçesiyle iptal eden Enes Kanpara, yardımcısının uyarısıyla verdiği bu kararında da tartışmalara neden oldu. Maçı izleyen taraflı-tarafsız tüm herkes, pozisyonun ofsaytla alakası olmadığını belirtti.

Vanspor karşısında biri penaltı, diğeri ofsayt pozisyonu olan iki bariz hakem hatasıyla mağlup olan Zonguldak Kömürspor, ikinci haftada Esenler Erokspor’la oynanan maçta da yine bariz hakem hatasıyla karşı karşıya kalmıştı. Trabzon bölgesi B klasman hakemi Sinan Özcan, uzatma süresinde Fatih Bektaş’a ceza sahası içinde havaya kayarak yapılan darbeyi normal karşılamış ve net penaltıyı vermemişti. Zonguldak Kömürspor, Özcan’ın bu kararı üzerine 1 puandan olmuştu.

Ligin henüz 6’ncı haftası oynanırken üst üstte hakem hataları nedeniyle canı yanan ve çok önemli puanlar bırakan Zonguldak Kömürspor, Türkiye Futbol Federasyonu bünyesindeki Merkez Hakem Kurulu’nun yolunu tutup hakemlerle ilgili hazırladığı geniş çaplı dosyayı sunacak.

Zonguldak Kömürspor Kulübü, Vanspor karşısında takdir haklarını ev sahibi takım lehine kullanan Kocaelili hakemden şikayetçi olurken, "Böyle hakemler istemiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'na çağrımızdır. Bu kaçıncı oldu? Artık hakem hatalarından dolayı canımız yansın istemiyoruz. Sezonun henüz başı, bu kaçıncı oldu? Esenler Erokspor maçının Trabzonlu hakemi de canımızı yakmıştı. Kulübümüzün emeklerini çalan böyle art niyetli hakemlerin lisansını yırtın atın" açıklamasında bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ