Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 26 Ocak hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde birçok il için kuvvetli kar yağışı beklentisi bulunuyor. Sarı ve turuncu kodlu uyarıların yapıldığı 31 ilde, özellikle yüksek kesimlerde ve bazı kentlerin çevresinde kuvvetli kar yağışları yaşanması bekleniyor.

Kuvvetli kar yağışının özellikle Bolu, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Adana, Van, Erzincan, Tunceli ve Malatya'da etkili olması öngörülüyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları gibi durumlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Sarı ve turuncu kodla uyarı yapılan iller arasında Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce bulunuyor. /Haber Merkezi

Koşullar ağırlaşıyor, kömür üreticisi havlu atıyor! Koşullar ağırlaşıyor, kömür üreticisi havlu atıyor!

Editör: Murat Barutçu