Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, Zonguldak için çok projelerinin olduğunu belirterek “Zonguldak’ımız şantiye halinde ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Şehir ve bölge için çok önemli olan Zonguldak’tan Filyos’a uzanan yol çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, açıklamasına şöyle devam etti:

117 METRE SOL TÜPTE 60 METRE SAĞ TÜPTE İLERLEME KAYDEDİLDİ

“İkincimakas mevkiden başlamak suretiyle Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri vesilesiyle başlayan devamında ilk etap dediğimiz Kapuz tünellerimiz, farklı seviyeli kavşağımız, Aslan Kayası tünelleri 5 Şubat 2022 tarihinde sayın cumhurbaşkanımızın video konferans yöntemiyle katılımıyla açıldı. Sonrasında da Kilimli-Muslu etabı başladı. Bu etapta 5350 metrelik bir parkur. Bu yolun 3000 metresi tünelli geçiş 2350 metresi de bölünmüş yol şeklinde tamamlanacak. Burası çok kıymetli bir proje ve Kilimli’mizin trafik yoğunluğunun kalkması noktasında da çok önemli bir proje. Ayrıca o bölgede termik santrallerimiz ve kömür işleri yapan yüklenici firmalarında yaşam kalitesini artırma, tasarruf sağlama noktasında çok önemli. Son yaptığım görüşmede 117 metre sol tüpte 60 metre sağ tüpte ilerleme kaydedildi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Devamında Muslu ile Filyos arasında projelerimiz var. Orada da 7 sıralı tünelimiz var. Bu da gidiş-geliş 14 tüp yapar. Ayrıca karayolu köprümüz ile tren yolu köprümüz var. Bir yandan da o çalışmalar yapılıyor. Orada da çok ciddi bir hız elde ettik. Her tünelde günde 3 metre açılım gerçekleştirebiliyoruz toplamda 23 metre orada tünel açılımı gerçekleşiyor. Saltukova ile Filyos Vadisi projesinin bağlantı yolu olan 8,6 kilometrelik gidiş-geliş etap’ın ihalesini yeni bir gurup aldı. Zonguldak için çok projelerimiz var. Allah’a şükür şuanda Zonguldak’ımız şantiye halinde ve çalışmalarımız devam ediyor. Süreci hep birlikte takip edeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi