İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, Köylünün kendi bağında bahçesinde üreteceği ürünleri artık çarşıya inip almak zorunda kaldığını söyledi.

Köyden şehre inme maliyetinin bir kişi için 30 lira 2 kişi için 60 lira olduğuna dikkat çeken Gülay; “Köyden şehre gelmek 30 lira yanında eşi olursa 60 lira! 60 lirada evine dönmek için dolmuş parası verecek etti 120 lira! Bu alışverişe başlamadan köylümüzün cebinden çıkan para! Soğanın kilosu 25 lira yanında hiçbir şey yok sadece kuru soğan! “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” sözü gerçek oldu” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlara yaptıkları ziyaretlerde en çok “Bizi bunlardan kurtarın” sözünü duyduklarını ifade eden İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, konuşmasına şöyle devam etti:

KÖYLÜMÜZ KÖYÜNDE ÜRETEMEDİĞİNİ ÇARŞIDAN ALMAK ZORUNDA KALIYOR

Olmayacak zam polemiği Olmayacak zam polemiği

“14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimleri kapsamında adaylarımızla birlikte Zonguldak’ta, ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde, mahallelerimizde birlikte sahalardayız. Vatandaşlarımıza gittiğimizde özellikle kırsal kesimdeki vatandaşın üretim yapamadığını, kendi bağında bahçesinde üreteceği ürünleri çarşıya inip almak zorunda kaldığını görüyoruz. Şehirdeki vatandaşlarımızın da alım gücünün kalmadığını görüyoruz. Köyde yaşayan bir vatandaşımız alışveriş yapmak için şehir merkezine inerken sadece dolmuşa 30 lira para veriyor. Köyden şehre gelmek 30 lira yanında eşi olursa 60 lira! 60 lirada evine dönmek için dolmuş parası verecek etti 120 lira! Bu alışverişe başlamadan köylümüzün cebinden çıkan para! Vatandaşlarımızın alım gücü yok! Pazara gidildiğinde soğanın kilosu 25 lira yanında hiçbir şey yok sadece kuru soğan! “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” sözü gerçek oldu vatandaş kuru soğana muhtaç oldu. Bu işler sadece kuru soğanla bitmiyor vatandaşın tenceresine hiçbir şekilde et girmiyor. Bugün 1 kilo pirinç 40 lira, 1 kilo mercimek 40 lira, patates 15 lira alım gücü yok bu insanlar nasıl geçinecek?

İNSANLARIMIZ “BİZİ BUNLARDAN KURTARIN” DİYOR!

Yaptığımız ziyaretlerde insanlarımıza bir söyleyip bin işitiyoruz. İnsanlarımız “Bizi bunlardan kurtarın” diyorlar. Bizlerde vatandaşlarımızın bu söylemlerine kulak tıkamayacağız halkımızın refahı için ne gerekiyorsa yapacağız. Bende bir esnafım caddede, sokakta dükkanı olan esnaf arkadaşlarımızın her biri kiralarından dert yanıyor. 2-3 bin lira olan kiralar bugün 10 bin lira, 10 bin lira olan kiralar ise en az 20 bin lira olmuş. Kiralar almış başını gidiyor, millet kirasını ödeyemiyor. SSK, Bağkur zaten uçmuş! Artık esnafın durumu çok zorluklar içinde siftah yapamadan işyerini kapatıp evine giden esnaflarımız var. Bizler inşallah iktidara geldiğimizde bu sıkıntıları kademe kademe düşürme anlamında elimizden geleni yapacağız.

HALKIMIZDAN BU DÜZENE SON VERMELERİNİ İSTİYORUZ

Seçimlere çok az bir zaman kaldı ve halkımızdan şunu istiyoruz; Bu ülkenin refahı için, çoluk çocuklarının geleceği için, ekonomileri için bu düzene bir son vermelerini istiyoruz. İktidarın değişmesi, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilebilmesi için elimizden geleni yapacağız. İyi Parti Zonguldak İl teşkilatları olarak en az 2 milletvekili çıkarmak istiyoruz bunun içinde halkımızdan destek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifakız ama milletvekilliği seçimlerinde kendi adaylarımız var. Milletvekilliği seçimlerine İyi Partinin bayrağı ve logosu altında girdik inşallah halkımız bizlere teveccüh gösterecektir. Bu hususta Zonguldak halkının her birinin oyuna talibiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin