İyi Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı Yavuz Erkmen, partisinin il başkanlığında Ereğli Tersaneler Bölgesiyle ilgili verdiği sözü tekrarladı.

O bölgeyi ayağa kaldırmanın taahhüdünü ve sözünü verdiklerini belirten Erkmen; “Oranın yaratılmasında emeği olan biziz ve bu sorunun nasıl çözümleneceği konusunda yine çözümü bulacak olan biziz” dedi.

Bu işler yapacağız, edeceğiz le olmuyor diyen İyi Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti.

İKTİDAR PARTİSİNİN BU KONUDA VERDİĞİ HİÇBİR VAADİ GERÇEKLEŞMEDİ

“Milletvekilliği aday adaylığı açıklamamız sırasında tersaneler bölgesine de değindim çünkü tersaneler bölgesi burada ben görev yaparken arkadaşlarımızla beraber yarattığımız, emeğimiz olan bir bölgeydi. O tarihte Tersaneler Bölgesinde Zonguldak kamuoyunun da çok iyi bildiği gibi en az 6 - 7 bin kişi çalışıyordu. Orada ki o heyecan, o insanların mutluluğu yüzlerinden okunuyordu ama daha sonra bildiğiniz üzere bu bölgelerin genel de dünyada bir krize girmesi sonrasın da orada da bir takım aksaklıklar oldu ve işçi sayısında düşme oldu. Bildiğimiz üzere işçi sayısı nerdeyse 1000’in altına düştü. Uzun süredir bir firma haricinde diğer firmaların çok aktif olduğunu söylememiz mümkün değildir. Ben şunu söylemek istedim; Her seçim döneminde bakın geçmişteki seçim dönemine ve şimdi de 2023 seçimleri geldi bütün iktidar partisinin mensupları gidip “burayı ayağa kaldıracağız, burayı yapacağız, tersaneler bölgesi şöyle olacak” deyip insanlara hep yapacağız, edeceğiz şeklinde vaatlerde bulundular ama bunların hiç biri bugüne kadar gerçekleşmedi. Çünkü onlar konuyu bilmiyorlar bunu yaratan biziz oranın yaratılmasında emeği olan biziz ve bu sorunun nasıl çözümleneceği konusunda oradaki tersane sahibi arkadaşlarımızla sürekli temas halinde olduğumuz için yine çözümü bulacak olan biziz. Bu konuda çok iddialıyız. Çünkü bu işler yapacağız, edeceğiz le olmuyor.

YALOVA VE İSTANBULDA TERSANELER ÇALIŞIYOR BURADA NİYE ÇALIŞMIYOR?

Ben üzerine basa basa söylüyorum inşallah iktidara geleceğiz ve 5-6 aylık bir süre içerisinde devletin kurumlarının yerini alması ve bürokratik anlamda bazı konuları gözden geçirmek suretiyle o bölgeyi ayağa kaldırmanın taahhüdünü, sözünü veriyoruz. Biz öyle diğerleri gibi yapacağız, edeceğiz demiyoruz. Biz bunu gerçekleştiremezsek de biz bu siyasette bir şey bilmiyoruz, biz bu işi bırakırız diye iddialı bir şekilde söylüyoruz. Ben buradan iktidardaki arkadaşlara sormak istiyorum; Şuanda dünyadaki kriz aşıldı ve Yalova’da ki, İstanbul’da ki Tersaneler Bölgesi harıl harıl çalışıyor pek çok kişide oralarda çalışıyor oralarda çalışıldığına göre buralarda niye çalışılmıyor? Bunun bana bir izahını söyleyebilirler mi? Demek ki bir problem var ki bu kadar talebin olduğu yerde karşılık bulmuyor ve şuanda bir çalışma yapılamıyor. İstihdam anlamında bölgemize canlılık getirebilecek olan bu bölgeyi tekrar ayağa kaldırmak için verdiğimiz bu sözümüzü inşallah seçimden sonra yerine getirmiş olacağız. Biz somut olarak her yaptığımızı göstereceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin