Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, geçtiğimiz hafta Zonguldak’ın 8 ilçesinde 3 ayrı ekip oluşturarak düzenledikleri Halkla İlişkiler Tarama Programını değerlendirdi.

Vatandaşın en önemli sorununun ekonomi olduğunu gözlemlediklerini belirten Erol, özellikle emekli, dar gelirli ve asgari ücretli vatandaşların ekonomi konusunda çok şikayetleri olduğunu ifade etti.

Yaptıkları ziyaretlerde vatandaşların Millet İttifakına olan güveninin oldukça arttığını gördüklerini söyleyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, konuşmasına şöyle devam etti:

MİLLET İTTİFAKINA, ALTILI MASAYA GÜVEN ARTARAK DEVAM EDİYOR

“Parti teşkilatı olarak yoğun bir şekilde şehrimizin 8 ilçesinde 3 ayrı ekip oluşturarak “Halkla İlişkiler Tarama Programı” kapsamında sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları, esnaf, etkin fertler, kanaat önderleri ve muhtar ziyaretleri gerçekleştirdik. Sekiz ilçemizde çok verimli bir çalışma odu. Yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımız bizleri güzel bir şekilde karşıladılar. Bu yaklaşımlarından dolayı tüm Zonguldak halkına teşekkür ediyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımızın Millet İttifakına, 6’lı masaya yönelişlerinin artarak devam ettiğini gördük. Oy anlamında da “Millet İttifakına oy vereceğiz” diyen çok sayıda vatandaşımız oldu. Yapılması muhtemel olan seçimde de bunun gerçekleşmesini inşallah sandıkta göreceğiz.

GENEL MERKEZLERİMİZİN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Seçim öncesinde “Halkla İlişkiler Tarama Programı” çalışmasına imza atmak Saadet Partisi Zonguldak İl teşkilatı için seçim öncesi önemli bir hazırlık olmuş oldu. Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı belli olduktan sonra 6’lı masanın genel başkanları milletvekilliği seçimine hangi sistemle girileceği hususunu değerlendirecekler. Bizde burada genel merkezlerimizin talimatları doğrultusunda çalışmalar yapacağız. İnşallah icra edilecek seçimin ülkemiz, vatanımız ve Zonguldak’ımız için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALDI

Özellikle emekli, dar gelirli ve asgari ücretli vatandaşlarımızdan ekonomi konusunda çok şikayet var. Mevcut hükümetin ekonomik uygulamalarından, politikalarından ve pozisyonundan çok şikayet var. Örneğin; Asgari ücret 5 bin 500 lira iken asgari ücretin üzerinde emekli maaşı alan emeklilerimiz sayısı belli bir rakamdı şimdi asgari ücret 8 bin 500 lira oldu emekliye verilen yüzde 30 zamma rağmen birçok emeklimizin emekli maaşı asgari ücretin altında kaldı. Asgari ücretin altında maaş alan emeklimiz sayısı şehrimizde ve ülkemizde artmış oldu. Vatandaşlarımızın en büyük talebi en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasıdır. Vatandaşlarımız ayrıca; temel yaşam maliyetlerinin, market harcamalarının, pazar harcamalarının iğneden ipliğe arttığını, market market gezerek etiket fiyatlarını araştırdıklarını, 1 lira hatta 50 kuruş ucuz buldukları yere giderek temel gıda maddelerini karşıladıklarını belirtiyorlar.

EKONOMİ TELEVİZYONLARDA LANSE EDİLEN ALGI GİBİ DEĞİL

Bugün 1 litre süt 27 lira olmuş! İnsanlar çocuklarına süt alamayacak vaziyete gelmiş durumda. Sahaya baktığımızda vatandaşlarımızın ekonomik durumu hiçte televizyonlarda oluşturulmaya çalışılan algı gibi değil. Sayın cumhurbaşkanımızın, sayın iktidar yetkililerinin, sayın iktidar partisi yöneticilerinin ifade ettiği gibi değil. Şuanda Türkiye’de büyük bir temel yaşam maliyetlerini karşılama noktasında sıkıntı var. Gıda, Barınma ve Isınma noktasında insanlarımızın çok büyük sıkıntısı var. İnsanlarımız önce karnını doyuracak, sonra barınacak sonra da ısınacak. Ama insanlarımızın barınma, ısınma, yeme ve içme konusunda çok büyük problem var. Vatandaşlarımızın maaş gelirleri, esnafımızın kazandığı aylık gelirleri aylık giderlerini karşılamıyor. Vatandaşlarımız sürekli kredi kartlarına, bankalara borçlanıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

Piyasada 100’de 150’lilere varan enflasyonist ortam var. Bu enflasyonist ortamda kesinlikle huzur olmaz, barış olmaz. Kesinlikle bu bizi sıkıntıya sokar. Şuanda bu enflasyonist ortamdan Türkiye’nin çıkması için en önemli gereken şey hükümet değişikliğidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de değiştirilmesidir. 6 siyasi partinin bir araya gelmesinin en önemli motivasyon noktası da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin değişmesidir. Türk Milletinin yapısına uymayan bu sistemi değiştirmemiz gerekiyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi