Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yapılan vergi artışlarının ardından yaptığı enflasyon değerlendirmesinde yıllarca uyarıda bulunduğunu ancak kimse tarafından dinlenmediğini belirterek, "Temmuz ayı enflasyonu TÜİK tarafından açıklansa bile rekor seviyeye ulaşacak" dedi.

Temel tüketim maddelerinde yapılan KDV artışının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla akaryakıt ve doğalgazda ÖTV tutarlarının da artırılmasının ardından, Prof. Dr. Özgür Demirtaş, enflasyon konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Yapılan vergi artışlarının, vatandaşların temel tüketim maddelerine olan maliyetini yükselttiğini ve bunun enflasyonu olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Demirtaş, enflasyonun toplumun her kesimini etkileyeceğini ve enflasyon acısının herkesi yakacağını ifade etti. Yıllardır süregelen uyarılarının dinlenmediğini ve yaşanan gelişmelerin önceden tahmin ettiği gibi gerçekleştiğini dile getiren Demirtaş, "Milyon kez uyardım. YILLARCA uyardım. Bunların olacağını söyledim. Ama dinleyen olmadı..." şeklinde tepkisini dile getirdi. /Haber Merkezi

Zonguldak tacizle yine ülke gündeminde! Zonguldak tacizle yine ülke gündeminde!

O sigara grubuna da zam geldi! O sigara grubuna da zam geldi!

Doğal Gaz'da yüzde 224 artış! Zam kapıda! Doğal Gaz'da yüzde 224 artış! Zam kapıda!

Yapın para lazımsa ama bu gece yapmayın! Yapın para lazımsa ama bu gece yapmayın!

Akaryakıta tarihi zam! Böylesi görülmedi! Akaryakıta tarihi zam! Böylesi görülmedi!

Editör: Murat Barutçu