Zonguldak basın mensupları, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, Zonguldak ile ilgili önemli konulara açıklık getirdi.

 “TTK’NIN GÜÇLÜ OLMASINI İSTİYORUZ”

Zonguldak’ın TTK ile bağdaşmış bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Hacıbektaşoğlu, kentin TTK’ya göre şekil aldığını söyleyerek, “Çok önemli fonksiyonları olmuş TTK’nın. En parlak dönemleri 1950’li yıllar. Zamanla değişmiş. Belli bir rezervimiz var. 8300 civarında istihdamla yine en önemli kurumlar atasında yer alıyor. Ancak dönem, teknoloji değişiyor. Ağır sanayinin en önemli enerji santrallerinde başı çeken bir durum var. Değişkenlikler doğrultusundan bakınca Zonguldak ekonomisi dönüşmüş.  Zonguldak ekonomisi büyüdü. Ekonomik etkisinden ziyade sosyal, psikolojik etkisi yüksek. Herkesin TTK hikâyesi var. Tüm aile ile bağlantısı var. Ama burada varlığın gücünü korumak gerekir. Bu kurum mutlaka var olmalı. Madencinin hem bilgisi hem üretimi burada. İlim, uygulama buradan başladı. Bu bir kültürdür. Bu bizim soyut varlığımız. TTK’nın güçlü olmasını istiyoruz. Ama çalışan işçi sayısı ile değil üretim kapasitesi ve benzeri durumlarla bunu ölçebiliriz.” dedi.

Saplantılı aşık tutuklandı; Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kurmuştu Saplantılı aşık tutuklandı; Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kurmuştu

“BİR DAHA AMERİKA’YI KEŞFETMEYE ÇALIŞMAYACAĞIZ”

Zonguldak’ta ki problemlerin çözümünde konusunda, ilk olarak tespit edip daha sonra ne yapmaları gerektiğine karar vereceklerini ifade eden Hacıbektaşoğlu, “Burada sadece maden işçileri yok, aynı zamanda inanılmaz beyaz yaka, entelektüel yapısı var. Zonguldak’ın ağlanacak durumu yok. Filyos limanı olağanüstü bir güç, Filyos Vadi projesi, her beraber düşündüğünde önemli. Zonguldak Ereğli geçişi yapılması için uğraşacağız. Tamamlayıcı işleri bir an önce bitirmemiz gerekiyor. Dersime çalışırım, çalışmayı severim. Güç milletindir, devletinde. Para da aynı şekilde. Bir daha Amerika’yı keşfetmeye çalışmayacağız.” dedi.

“DÜNYADA OLAĞANÜSTÜ BİR BAŞARIDIR”

Zonguldak ekonomisi ile ilgili konuşan Vali Hacıbektaşoğlu, “Zonguldak ekonomisi dönüşüyor. Zonguldak bugün 600 milyon dolar ihracat yapıyor. Tarımsal ve sanayi üretimi var. Zonguldak 17 milyon gigawatt enerji üretimi var. Ülke ekonomisine katkısı büyük. Eskiden ilk 5 ili arasındaydı, şimdi ilk 25 ili arasında. Çok kısa bir süre içerisinde gaz çıkarıldı. Bu gazı bu kadar sürede devreye çıkarmak kolay değil. Kısa sürede tüm kuyular üretime alınacak. Olağanüstü şeyler. Filyos projesi başladığında gaz hikâyesi yoktu. Bugün orası ülke ekonomisi için çok çok önemli. Dünyada olağanüstü bir başarıdır. Olağanüstü kısa sürede bu kadar önemli işe ev sahipliği yaptık.” Şeklinde ifadelere yer verdi.

“ZONGULDAK ÇOK HIZLI GELİŞECEK”

Kentin Filyos Projesi’nin tamamlanmasının ardından yaşanabilecek gelişmelere hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Hacıbektaşoğlu, “Şehir olarak buna hazır olmamız gerekiyor. Çok hızlı gelişecek. Biz bunun tamamlanma etkilerini hissetmiyoruz henüz ama buna hazırlanmamız gerekiyor. Bütün bölge ve ülke ekonomisini etkileyecek. Buna çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Karamsarlığı reddediyorum. Bu kömür ve TTK üretiminin biraz düşmesiyle sosyal psikolojik etkiye bağlıyorum.” dedi. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu