İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, TTK’nın işçi sayısının norm kadronun altına düştüğünü biran önce kurumun işçi açığının giderilmesi gerektiğini söyledi.

İvedilikle TTK’nın işçi açığı giderilmelidir diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye Taşkömürü Kurumunun icra ettiği yeraltı madenciliğinin çok zor bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeraltı madeninde çalışan arkadaşlarımızın iş sağlığı ve iş güvenliği çok önemli ama kurumun bu konularda yeterli hassasiyeti göstermediğine inanıyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumu demek hem Zonguldak’ımızın hem de ülkemizin göz nuru bir kurum. Ancak gelinen noktada TTK’nın işçi sayısı norm kadronun altına düşmüştür. TTK’da çalışıp emekliye ayrılan birçok madencimiz var ama yerine işçi alımı yok. En son 1500 işçi alındı ama bu 1500 işçi kadrolarına yerleşene kadar zaten alınan işçi sayısı kadar kurumda emeklilik yaşandı. Bu kapsamda ivedilikle TTK’nın işçi açığı giderilmelidir. Gelinen noktada da emekli olan madencilerimizin çoğu çoluk çocuğunu alıp bu memleketten gitmiştir. Memleketimiz her geçen gün göç vermektedir. Bu göçü durdurmak için biran evvel kuruma işçi alınıp üretimin artırılması sağlanmalıdır. Eğer TTK güçlü olursa, yeraltı madenini yerüstüne çıkarırsa Zonguldak ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin