Kimi “oha” dedi, kimi “çüş” Kimi “oha” dedi, kimi “çüş”

TÜİK’in yıllık enflasyon oranını açıklamasından sonra hükümetin çalışana ve emekliye verdiği zam oranı ilk etapta göze güzel görünüyor ancak piyasanın verilen zamlara karşılık fiyat yükseltmesi moralleri bozmuş durumda.

Bu arada bazı esnaf ve tüccarın bir gün önceden yeni etiketleri hazırlayarak zam kararının açıklanmasından sonra uygulamaya geçmiş olması da gözlerden kaçmıyor.

Emekliye ve çalışana yapılan zamlar bu nedenlerle toplumu da umutsuzluğa ve çaresizliğe sürüklüyor. Verilen zamlarla artmış gibi görülen satın alma gücünün çok kısa bir sürede düşmesi halkın beklentileri arasında. Bu düşme halk arasında moral bozucu bir etki yaparken mülki amirlerin bu duruma seyirci kalmaları da düşündürüyor.

Cumhurbaşkanının da çoğu konuşmalarında işaret ettiği suni zam olayı Zonguldak’ta da gündemde ve bunu önlemek için hiçbir yetkili denetim mekanizmasına başvurmuyor.

Ortaya çıkan gerçek ise esnaf ve tüccarın keyfi zamlara devam ettiği, yönetim kadrosunun ve idarecilerin ise bu duruma göz yumduğu şeklinde. (Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu