Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan, tamamı teknik öğretmenler ve personelden oluşan gönüllü ekip deprem bölgesi Hatay’da teknik çözümlerin parçası olmaya devam ediyorlar.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki teknik öğretmenler ve personelden oluşturduğu ekip, Hatay’da depremin oluşturduğu hasar sonrası toplu yaşam alanları, kamu hizmeti için düzenlenen binalar ve konteynerlerde, hasarsız okullarda, kamu hizmetlerinin güvenli bölgelere taşınması esnasında ihtiyaç duyulan teknik destek alanlarında hizmet vermeye devam ediyor. Tesisat, iklimlendirme, bilişim teknolojileri, doğalgaz gibi birçok alanı içeren teknik personelden oluşan ekip Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bölgede sağlanan koordinasyona göre görev yapıyorlar.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta meydana gelen,11 ili etkileyen Asrın Felaketi” olarak tanımlanan deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için  Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı farklı alanlarda birçok ekip deprem bölgesindeki illerde gönüllü olarak görev almış ve depremin yaralarının sarılmasında önemli bir dayanışma örneği ortaya koymuşlardı. Depremin üzerinden geçen zaman içerisinde bölgedeki ihtiyaçların önceliği ve çeşitliğinin değişimine bağlı olarak teknik destek ihtiyacının karşılanmasında Zonguldak’taki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden bölgeye giden  teknik öğretmenler ve personelden oluşturulan ekipler, sahadaki talepleri karşılamaya çalışıyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Meslek liselerimiz depremin ilk gününden itibaren Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de önemli bir dayanışma örneği orta koydular. Depremin ortaya çıkardığı yıkım sonrası ilk günlerde üretime yönelik çalışmalarımız ağırlık kazanırken bugün ise mesleki teknik anadolu liselerimizdeki teknik ekiplerimiz yine deprem bölgesinde Bakanlığımız koordinasyonunda sahada olarak depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Hatay ilimizde görev yapan teknik çözüm ekiplerimiz bölgede; Deprem bölgesindeki hasarsız okulların daha güvenli hale getirilmesi, fiziki şartlarının iyileştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği bakımından kontrolü, risk ve tehlike analizi, basit arızaların giderilmesi ve giderilemeyen arızaların belirlenmesi, masa ve sıra tamiratı, su ve kalorifer tesisat onarımı, peteklerin sabitlenmesi, dolapların duvara monte edilmesi, doğal gaz kaçağının tespiti ve onarımı, elektrik panolarının kontrolü, arızaların tespiti ve giderilmesi, klima montajı, su tesisatı kontrolü ve montajı gibi birçok alanda; toplu yaşam alanları, kamu hizmeti için düzenlenen binalar ve konteynerlerde, hasarsız okullarda, kamu hizmetlerinin güvenli bölgelere taşınması esnasında ihtiyaç duyulan teknik destek alanlarında hizmet veriyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda Sayın Bakanımız Prof. Dr. Mahmut ÖZER liderliğinde deprem bölgesinde depremin yaralarının sarılmasında ihtiyaç  olan her alanda eğitim ailemizin tüm fertleri,  el birliği ile çalışmaya devam edecek. Depremin yaraları sarılıncaya dek sahada olmaya devam edeceğiz. Dayanışmamız devam edecek. Birlikte daha güçlüyüz. Yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.

ZONG-TEKNİK DESTEK EKİBİ (2)ZONG-TEKNİK DESTEK EKİBİ (1)

Editör: Seçkin