Futbol kariyerini 5 yıldır il dışında sürdüren Emin Akyıldız, bu sezon devre arasında transfer olduğu Yalovaspor’la şampiyonluk yaşadı. Yarım sezonluk serüvenin sonunda 3. Lig mutluluğu yaşayan Zonguldaklı, kariyer sayfasına bir önemli başarı daha yazdırdı.

Zonguldaklı futbolcu Emin Akyıldız, devre arasında geçiş yaptığı Yalovaspor’la şampiyonluk yaşamanın mutluluğu içinde. 7 numara, bu başarısıyla kariyerine önemli bir başarı daha ilave etti.

Zonguldak’ta en son Kilimli Belediyespor forması giyen Emin, 2016 yılında il dışına açıldı. Son 5 yıldır kariyerini il dışında sürdüren sarı fırtına lakaplı futbolcu, bu süre içinde Vefaspor, Gaziosmanpaşaspor, Altınova Belediyespor, Aliağa Futbol AŞ, Edirnespor ve son olarak da Yalovaspor formaları giydi.

27 yaşındaki tecrübe, Bölgesel Amatör Lig 10’uncu grupta mücadele eden Yalovaspor’da sezonu şampiyon unvanla tamamladı.

14 takımlı grupta 22’nci haftayı 54 puanla lider geçen Yalovaspor, ligin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından koronavirüs salgını nedeniyle tescil edilmesi ve bununla birlikte liderlerin direkt 3. Lige alınmasıyla birlikte şampiyonluğunu ilan etti.

Zonguldaklı futbolcu, devre arasında katıldığı yeşil-kırmızılı renklerin şampiyonluğuna 8 maç, 1 golle katkı sağladı. 2018-2019 sezonunda bir başka Yalova temsilcisi Altınova Belediyespor'da grup şampiyonluğu yaşayan Emin, ikinci şampiyonlukla birlikte kariyerini taçlandırdı.

Emin ve takım arkadaşları, bu şampiyonlukla birlikte Yalovaspor’u 9 yıl aradan sonra 3. Lige çıkardı. Yalova ekibi, profesyonel 3. Ligde en son 2010-2011 sezonunda mücadele etmiş, yer aldığı 3. grupta 34 hafta süren sezonu 35 puanla 16’ncı sırada tamamlayınca amatör lige düşmüştü.

2011-2012 sezonundan bu yana yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yalovaspor, 2020-2021 futbol sezonunda şehri 3. Ligde temsil edecek.

Bu arada yarım sezonluk Yalovaspor serüvenini şampiyonlukla noktalayan Emin, kulübüyle anlaşması durumunda yeni sezonda profesyonelliğe geçiş yapıp 3. Ligde top koşturacak, aksi takdirde yine Bölgesel Amatör Ligde kendisine gelen teklifleri değerlendirip anlaşma yoluna gidecek.

“Yolun sonu şampiyonluk olacak” demişti

Bu arada 24 Aralık 2019’da Yalovaspor'a transferini ŞAFAK Spor’a değerlendiren Emin, yolun sonu şampiyonluk olacak sözleriyle şampiyonluğa olan inancını dile getirmişti.

İşte Emin'in o sözleri:

“İkinci yarıda kariyerime Yalovaspor’la devam edeceğim. Benim için yeni ve farklı bir heyecan olacak. Hedefimiz belli; şampiyonluk. İnşallah yeni takım arkadaşlarımla beraber Yalovaspor’u hak ettiği profesyonel lige çıkaracağız. Bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Buna inanıyorum.”

Zonguldaklı, şampiyonlukla birlikte camiaya verdiği şampiyonluk sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi