2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimde, kırmızı-lacivertli kulübün yeni başkanı işadamı Sabit Danış oldu. Danış, geçen sezon Zonguldak Kömürspor’da As Başkan olarak görev almıştı. Danış’ın başkanlığında 21 kişilik yönetim kurulu oluşturuldu. Yönetimde geçen sezon ki mevcut yönetimden de çok sayıda isim var.

Yeni yüzlerin de yer aldığı yönetim kurulu, kongre sonrası ilk toplantısını gerçekleştirip kendi arasında görev dağılımı yapacak. Görev dağılımının ardından hiç vakit kaybetmeden teknik direktör konusunu halledecek yönetim, ilk olarak mevcut teknik direktör Şenol Demir’le görüşme gerçekleştirecek. Kırmızı-Lacivertli takımda iç ve dış transfer çalışmaları, teknik direktörün belli olmasının ardından başlayacak.

“Yönetimde olmamamız, Zonguldak Kömürspor’a

destek vermeyeceğimiz anlamına gelmesin”

Kongreye eski başkan Salih Demir de katıldı. Demir, yeni yönetime başarı dileğinde bulunurken, “Zonguldak Kömürspor’un önünü açmak için elimizden geleni yaptık. Takımı ligde tuttuk, borçları aşağıya düşürdük. Böylelikle Zonguldak Kömürspor’un daha temiz bir sayfa açmasını sağladık. Görevimizi Sabit Danış’a devrettik. Bundan sonraki süreçte ne hedef ortaya konulur, sayın başkan ve yönetim kurulu arkadaşlar karar verecek. Şunun bilinmesini istiyorum. Yönetimde olmamamız, Zonguldak Kömürspor’a destek vermeyeceğimiz anlamına gelmesin. Maddi-manevi Zonguldak Kömürspor’un arkasında olacağız” dedi.

"Camianın vereceği destek çok önemli"

Görevi Salih Demir’den devralan Sabit Danış, başkan unvanıyla yaptığı ilk açıklamasında, “Eski yönetimden bazı arkadaşlarımızın da yer aldığı bir yönetim kurulu oluşturduk. Toplantımızı yapıp 2022-2023 sezonuna ilişkin yol haritamızı belirleyeceğiz. Buradan camiamıza çağrım, yeni yönetimin yanında olsunlar. Onların desteği bizim için çok önemli. Zonguldak Kömürspor’u hep beraber layık olduğu yerlere taşıyalım” diye konuştu.

İşte Zonguldak Kömürspor’un yeni oluşan yönetim kurulu:

BAŞKAN: Sabit Danış

YÖNETİM KURULU: Davut Acar, Adil Dilaver, Erim Zeki Berberoğlu, Güray Topal, Şükrü Öztürk, Vahdettin Velioğlu, Yıldıray Çelik, Nazif Çoraman, Mehmet Ar, İsmail Gülay, Özer İncegül, Murat Candaş, Hakan Kıransoy, Serkan Aycı, Tayfun Demir, Levent Yaman, Orkun Türedi, Fatih Topçu, Cengiz Akbaş, Hüseyin Şengün, Engin Küçükarslan

YEDEKLER: Mehmet Berkan Önal, Yalçın Kandemir, Hasan Yücesan, Savaş Çiloğlu

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi