Kötü dediğimiz sezonları bile arar olduk. Bu kadarı çok fazla. Herkes kendine çeki düzen vermeli. 6 maçtır galip gelememek, 5 maçtır hiç gol atamamak, 8 maçta 18 puan kaybetmek ne demek! Zonguldak Kömürspor gibi bir takıma, kırmızı-lacivert renklere bu rakamlar hiç yakışıyor mu? Kendinize gelin, bu takımı biran önce toparlayın!

ZONGULDAK Kömürspor 2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Lig’de bu sezona gelesiye kadar hiç bu kadar kötü olmamıştı. Kırmızı-Lacivertli camia, kötü diye gösterilen sezonları bile artık mumla arar oldu.

Beyaz grupta kötü bir sezon geçiren Zonguldak Kömürspor’un gidişatı endişe verici bir tablo oluşturdu. Takım, grupta geride bıraktığı 8 haftada sadece 1 maç kazanabildi. Bunun dışındaki 7 maçın 3’ünde berabere kalan Zonguldak ekibi, diğer 4 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Son 5 maçlık periyoda sadece 1 beraberlik sığdıran Kırmızı-Lacivertliler, üst üstte puan kayıplarıyla puantaj tablosunda epey gerilerde kaldı. 6 puanla 14’üncü basamakta yer alan takım ile düşme potası arasında 2 puan fark var. Kırmızı-Lacivertliler kendisini biran evvel toparlamazsa bir-iki haftaya kalmaz potanın içinde bulabilir.

LİGDE ÇOK ZAYIFIZ, PUANTAJDA ÇOK KÖTÜYÜZ!

Kadro yapısı itibariyle grubun en zayıf takımlarından biri olan Zonguldak Kömürspor’daki bu durum skora olumsuz yönde yansıyor. Özellikle gol yollarında skor üretme adına yaşanan sorun dikkat çekici.

Takımın 8 maçta attığı gol sayısı 3. Bu rakam vasatın çok çok altında bir rakam. Ligde en son 3’üncü haftada Ergene Velimeşe’ye gol atma başarısı gösteren takım, üst üstte 5 maç hiç gol üretemedi. Zonguldak Kömürspor, 19 takımlı grupta en az gol atan takım sıralamasında başı çekiyor. Son sıradaki Şanlıurfaspor’un bile 5 golü var. Bu fark dahi Zonguldak Kömürspor’un ligdeki durumunu özetler nitelikte. Gol yollarındaki bu sorunun biran evvel çözülmesi gerekiyor. Mevcut forvet Sinan Uzun’un performansını yükseltmesi, Tezcan’ın daha fazla süre alması şart. İşin ilginç yanı forvetteki soruna rağmen takımın ikinci forveti konumundaki Tezcan’ın birçok maçta 18 kişilik kadroya alınmadığı görülüyor.

Sinan ve Tezcan’ın yanı sıra ofans gücü yüksek diğer oyuncuların artık skora ortak olmaları gerekiyor. Takımda bu değişimi görmediğimiz müddetçe Zonguldak Kömürspor’da puan kayıplarının arkası kesilecek gibi gözükmüyor.

Gol atma becerisi çok düşük olan Kırmızı-Lacivertli takım, dolayısıyla istediği galibiyetlere ulaşamıyor. Bu sezon sadece Niğde Anadolu FK maçında iki gol birden bulan Kömürspor, kalesinde gol görse de bu maçta 3 puanın sahibi oldu. Fakat takım diğer maçların hiç birinde çift gol rakamını göremedi. 1 golün kaydedildiği Ergene Velimeşe maçı 1 puan alınan maçlardan oldu. Diğer hiçbir maçta Kömürspor maalesef gol sesi çıkaramadı. 3 gol kaydettiği 2 maçtan 4 puan elde eden takım, diğer 2 puanını golsüz berabere biten İnegölspor ve Erzincanspor maçlarından aldı.

Ligde en son 3’üncü haftada Ergene Velimeşespor maçında gol sevinci yaşayan Zonguldak ekibi, Ankara Demirspor (2-0), Sancaktepe FK (1-0), Amed Sportif (1-0), Erzincanspor (0-0) ve Hekimoğlu Trabzon (3-0) maçlarını gol sessizliğiyle geçti. Gol başarısızlığı birçok maçta son dakikalarda önemli puanların kaybedilmesine yol açtı.

0-0 biten Erzincan maçının yanı sıra uzatma golüyle yenildiğimiz Sancaktepe’de, bitime 3 dakika kala yediğimiz golle mağlup olduğumuz Amed Sportif maçında golü biz atsak puan ya da puanlar kazanmamız içten bile olmayacaktı.

ŞANLIURFASPOR MAÇI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Ligde bir maçı eksik ilerleyen Zonguldak Kömürspor, 10’uncu hafta maçında son sıradaki Şanlıurfaspor’la karşılaşacak. 14 Kasım Cumartesi günü Devrek’te oynanacak maça dönüm maçı olarak bakan Kırmızı-Lacivertli takım, her şeye rağmen moral-motivasyon seviyesini yukarıda tutup kritik 90 dakikayı kazanmak istiyor.

Bu arada Kırmızı-Lacivertli yönetim teknik direktör Mustafa Dalcı’yla durum değerlendirmesi yapmak üzere toplantı masasına oturdu. Gidişattan memnun olmayan yönetim, hocadan takımı biran evvel toparlamasını isterken, Şanlıurfaspor maçından beklentinin galibiyet olduğu direkt iletildi.

OYNANAN MAÇLAR

1.HAFTA: İnegölspor-Zonguldak Kömürspor:0-0

2.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Niğde Anadolu FK: 2-1

3.HAFTA: Ergene Velimeşespor-Zonguldak Kömürspor:1-1

4.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor:0-2

5.HAFTA: Sancaktepe FK-Zonguldak Kömürspor:1-0

6.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Amed Sportif:0-1

7.HAFTA: Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor (Ertelendi)

8.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-24 Erzincanspor:0-0

9.HAFTA: Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor:3-0

İLK YARIDA KALAN MAÇLAR

10. HAFTA: 14 Kasım Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor

11. HAFTA:18 Kasım Çarşamba: Uşakspor AŞ-Zonguldak Kömürspor

12. HAFTA: 29 Kasım Pazar: Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor

13.HAFTA: 3 Aralık Perşembe: (BAY)

14. HAFTA: 9 Aralık Çarşamba: Gümüşhanespor-Zonguldak Kömürspor

15.HAFTA: 13 Aralık Pazar: Zonguldak Kömürspor-Sarıyer

16.HAFTA: 23 Aralık Çarşamba: Manisa FK-Zonguldak Kömürspor

17.HAFTA: 26 Aralık Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Çorum FK

18.HAFTA: 30 Aralık Çarşamba: Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor

HABER  / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi