Yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde ikinci yarının ikinci hafta maçları 13 Şubat Pazar günü oynanacak. 7’nci bölge, 1’inci grupta mücadele eden temsilcilerimizden Ereğli Belediyespor ile Kilimli Belediyespor bu hafta karşı karşıya gelecek. “Zonguldak derbisi” olarak nitelendirilen karşılaşmaya Kilimli Belediyespor ev sahipliği yapacak.

Bölgesel Hakem Atama Kurulu, iki ilçe temsilcisi arasındaki karşılaşmaya Zonguldak bölgesi hakemlerini atadı. Derbi maçta düdük, tecrübeli bölgesel hakem Umut Kılıç da olacak. Kılıç’ın yardımcılıklarını Taner Köse ile Arif Emre Harmanbaşı yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Ertuğrul Göktaş.

Derbi karşılaşması öncesi hem Bölgesel Hakem Atama Kurulu’nun, hem de Zonguldak İl Hakem Kurulu ve hakem camiasının Kılıç’a olan güveni tam. Daha önce Bölgesel Amatör Ligde üst seviye birçok kritik maçta başarıyla düdük çalan Kılıç’ın derbi maçı da başarıyla yöneteceğine hiç şüphe duyulmuyor.

Pazar gün ki karşılaşma öncesi ev sahibi Kilimli Belediyespor 7 puanla 7’nci sırada yer alıyor. İkinci yarıya 2-2’lik Maltepespor beraberliğiyle başlayan Harun Aydoslu yönetimindeki Kilimli Belediyespor, daha önceki maçlarda 1 galibiyet, 3 beraberlik, 4 yenilgi aldı.

Konuk Ereğli Belediyespor, derbi maça lig ikincisi unvanıyla çıkacak. İkinci yarı perdesini 2-1’lik Çilimli Belediyespor galibiyetiyle açan şampiyon adayı takım, 22 puanla ilk sırada yer alan Silivrispor’u 3 puan geriden takip ediyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi