Süper Amatör Lig takımlarından Çaydeğirmeni Belediyespor, futboldan sonra salon sporlarında da adından söz ettirecek.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'in maddi-manevi büyük destek verdiği kulüp, voleybol branşını aktif hale getirdi. Kadınlar kategorisinde takım oluşturacak olan Çağdegirmeni ekibi,  2. Lige kadar yükselmeyi hedefliyor.

BÖLGESEL LİGDEN BAŞLAYACAKLAR

İdari, teknik ekip ve oyuncu kadrosu yönünden iyi bir yapılanma sürecine giren Çaydeğirmeni Belediyespor, ilk etapta Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi'nde boy gösterecek. Lig, aynı zamanda Kadınlar Voleybol 2. Ligi'ne terfi niteliği taşıyacak.

Kulüp yönetimi, lige katılma şartlarını tamamlayıp Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Ligler Direktörlüğüne resmi başvurusunu yaptı. Bölgesel düzenlenecek ligde şampiyonluğa oynayacak takım oluşturacak Çaydeğirmeni Belediyespor, hedeflediği 2.Lige yükselip 2021-2022 sezonunda beldeyi ve Zonguldak'ı profesyonel ligde temsil etmeyi hedefliyor. 

GEBEŞ'TEN BÜYÜK DESTEK

Yeşil sahalardan sonra adını salon sporlarında da duyuracak olan Çaydeğirmeni Belediyespor'un en büyük destekçisi Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş. Sporun içinden gelen, branşı ne olursa olsun her türlü spora desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Gebeş, yöre ve Zonguldak gençlerine hizmet edecek voleybol takımını şampiyonluğa taşıyıp beldeye profesyonel 2. Ligi getirmek istiyor.

Bu konuda bir açıklamada bulunan Gebeş, "Çaydeğirmeni'miz bundan böyle voleybolda da mücadele edecek. Kadınlar Bölgesel Lig için resmi başvurumuzu yaptık. İdari, teknik ve oyuncu kadrosu yönünden yapılanma içindeyiz. Belediye olarak kulübümüzün destekçisiyiz. Hedefimiz 2. Lig olacak. Bu doğrultuda bir kadro oluşturup beldemizi ve Zonguldak'ımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bölgesel Lig sonunda umut ediyorum ki 2. Ligi beldemize getireceğiz." dedi.

Başkan Gebeş, voleybol branşının aktif hale gelmesiyle birlikte yöre gençlerini kulüp çatısı altında toplayıp sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasını sağlayacaklarını belirterek, "Yarışmacı bir takımın yanı sıra yetiştiren bir takım olmak öncelikli düşüncelerimiz arasında olacak. Beldemizde sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerin sporla tanıştırılması, voleybol sporunun sevdirilmesi amaçlarımız arasında. Spora başlama yaşına gelmiş yetenekli çocukları tespit edip onları geleceğe hazırlayacağız. Bu amaçlar doğrultusunda voleybol şubemizi aktif hale getirdik. Kulubümüze ve beldemize hayırlı olsun" diye konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ 

Editör: Haber Merkezi